Personvernerklæring

Som driver av Cøliakikokken er jeg opptatt av å ivareta personvernet til alle brukere av Cøliakikokkens nettside.
Denne personvernerklæringen er laget for å informere om hvordan jeg som ansvarlig, lagrer og benytter personopplysninger, samt hvilke rettigheter du har som bruker.

Samtykke

For å kunne behandle personopplysninger du måtte legge igjen på min nettside, må jeg ha samtykke fra deg.
Om du oppretter et medlemskap på Cøliakikokken samtykker du i at Cøliakikokken kan oppbevare informasjonen du sender inn (f.eks. e-postadresse og navn) for å administrere brukertilgang til profilen din. Du kan når som helst slette din brukerprofil og alle oppskrifter du har lagret, enten via «min profil» eller ved å sende meg en melding via min kontaktside: https://coliakikokken.no/?page_id=26

Personopplysninger

Det er kun administrator av nettsiden, samt min leverandør av nettløsing, som har tilgang til personopplysninger som blir lagret på nettsiden. Disse opplysningene vil ikke bli delt med noen andre. Med unntak av eventuelle bestillinger i nettbutikk, der navn og leveringsadresse må deles med min underleverandør av bestilte produkter.

Cookies

En cookie (informasjonskapsel) er en fil som blir lagret på din datamaskin. Når du besøker Cøliakikokken lagres det cookies på din datamaskin.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Cøliakikokken bruker opplysningene fra Google Analytics til å analysere nettsiden. Dette gir informasjon om besøksstatistikk, hvilke oppskrifter som er mest populære, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter nettsiden min er mest besøkt osv.
Ingen personlig eller identifiserende informasjon blir lagret, og det vil heller ikke være mulig å spore personlig trafikk via disse opplysningene.

Når du besøker Cøliakikokken, samtykker du i at cookies benyttes som nevnt over. Dersom du ikke ønsker å akseptere bruk av cookies, kan du tilpasse innstillingene i din nettleser til å automatisk avvise cookies eller til å informere deg hver gang et nettsted vil lagre en cookie. Du kan også slette cookies som har blitt lagret på din datamaskin. Dette gjør du via menyen i nettleseren din. Hvordan dette gjøres, avhenger av hvilken nettleser du bruker.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer medlemskap hos Cøliakikokken (når dette blir mulig), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Navn og e-postadresse er personopplysninger som skal behandles etter personopplysningslovens bestemmelser. Personopplysningene som samles inn via Cøliakikokken blir kun benyttet til å administrere tjenestene som tilbys og til å oppfylle funksjoner etter brukernes ønsker. Opplysningene vil ikke bli brukt til andre formål eller utlevert til andre.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Har du spørsmål vedrørende personopplysninger?

Det er Øyvind Engen, driver av Cøliakikokken, som er ansvarlig for behandling av alle personopplysninger på min nettside. Har du noen spørsmål vedrørende dette så kan alle spørsmål rettes til meg via:
https://coliakikokken.no/?page_id=26

Denne personvernerklæringer er utarbeidet av Øyvind Engen mars 2021.

Translate »