Om meg

Mitt navn er Øyvind Engen.
Jeg har spredd glutenfri matglede siden 2015.
Mitt mål er å inspirere andre til at et liv med cøliaki er mulig å få til med masse god og sunn mat både til hverdag og fest. Jeg ønsker å vise at et liv med cøliaki ikke skal begrense det vi har lyst å spise. For det aller meste kan lages glutenfritt.
Og da mener jeg at det skal være fullgodt all annen mat.
Jeg vil sprenge mange myter om glutenfri mat!
Det skal smake like godt. Det skal holde seg like godt.
Vi skal kunne unne oss deilige fristelser like godt som vi også skal ha fokus på næringsmessige gode ting.

Jeg ønsker at vi skal føle oss minst mulig utenfor, så langt det er mulig

For alle med cøliaki, så er vår mat vår medisin.
Dette er noe som inspirerer meg i jakten på stadige flere og bedre oppskrifter. Og ikke minst et ansvar bevist.

Jeg har drevet min egen pub/restaurant i 13 år på min hjemplass midt i hjertet av vakre Lofoten og Vesterålen. Her hadde jeg selv alle roller man kan ha ved å drive sitt eget serveringssted.
Deriblant jobbet jeg også på kjøkkenet og stod for store deler av matlagingen gjennom alle årene.
I høysesong leide jeg inn kokker. I denne tiden ble jeg både inspirert og lærte veldig mye av disse faglærte kokkene. Og jeg fikk veldig stor respekt for hvor tøft et kokkeyrke faktisk er.
Jeg tok selv ikke fagbrev som kokk, selv om jeg kunne gjort det etter å ha jobbet på kjøkkenet på et serveringssted i over 13 år.
Så jeg er ikke en FAGLÆRT kokk. Dette er noe jeg poengterer på alle mine kurs og foredrag. Samt i sosiale medier om det stilles spørsmål om det.

Da jeg selv hadde slitt med flere helseplager gjennom mange år, så toppet dette seg da jeg fikk diagnostisert cøliaki i 2009. Det gjorde det også svært utfordrende å jobbe med mat jeg selv ikke kunne smake på. Derav valgte jeg å selge puben min og omskolere meg. Samtidig som jeg også måtte legge om hele kostholdet mitt.
Jeg slet i flere år før jeg knakk den glutenfrie koden. Det var utrolig mye prøving og feiling.
Mest feiling da…..
Men gjennom utallige forsøk og kanskje en god dose nord-norsk stahet og stå på vilje så ga jeg aldri opp! Jeg klarte å lage deilig bakst som gjorde at jeg kunne spise meg frisk.
Jeg la ut min første brødoppskrift i sosiale medier, og det tok fullstendig av! Folk ville ha mer!
Det var i denne tiden at navnet CØLIAKIKOKKEN dukket opp i hodet mitt. Kunne jeg kalle meg dette uten å være faglært kokk??
Og etter å ha spurt meg litt opp var det ingen som mente at dette var feil å bruke, så lenge jeg hele tiden var bevist på at jeg ikke var en faglært kokk. Og at dette like mye var et varemerke jeg brukte for å fremme kunnskap om glutenfri kost. Og ikke minst at jeg faktisk hadde jobbet med mat i så mange år som jeg faktisk har.

Jeg ønsket nå å dele min kunnskap til hjelp for andre som også synes at overgangen til å leve glutenfritt kunne være tøff.

Alle oppskrifter jeg legger ut har jeg utarbeidet selv eller ved inspirasjon av andre oppskrifter.
Det har også resultert i at jeg har gitt ut 2 glutenfrie bakebøker.

Jeg har gjennomført bakekurs og foredrag siden 2015. Og med det gitt flere hundre deltakere inspirasjon og lærdom for å løse den glutenfrie koden.
Dette er noe som betyr veldig mye for meg! Viten og viktigheten av at det jeg jobber med er medisin for flere hundre tusen mennesker. Det gjør at jobben min er noe som jeg brenner utrolig for!
VÅR MAT ER VÅR MEDISIN <3

Jeg tar i mot oppdrag om bakekurs og foredrag på forespørsel over hele landet.

Mvh
Øyvind
Cøliakikokken

Translate »