Nanbrød
Deilige og luftige nanbrød, som i India, glutenfrie.
NESTEN for godt til å være sant. Men bare GODT.
Æ lover 🙂
Denne oppskriften la æ ut første gang i 2015. Siden da har æ finpusset litt på den. Nå syns æ den gir et fantastisk resultat hver gang.
Du bestemmer selv hvor tykke eller tynne du liker dem. Æ legger ut bilder av både tynne og tykke nanbrød. Begge er fra samme oppskrift, bare forskjellig kjevlet ut.
Noen blir sikkert overrasket over at æ steke nanbrødene i stekepanne først. Dette er rett og slett fordi indere bruker å steke sine nanbrød på veggen av sine supervarme tandooriovner. Da får nanbrødet en veldig karakteristisk stekeskorpe. Har du en god pizzaovn så kan du også steke nanbrødene i den.
INGREDIENSER:
– 3 dl naturell yoghurt. (en stor boks)
– 2 dl melk
– 2 ts fiberhusk
– 1 pk fersk gjær
– 2 ss sukker
– 1 ts maldonsalt
– 400 gr semper fin mix
– 100 gr Jyttemel original
– 1 ts bakepulver
– 5 ss Olivenolje
TOPPING:
– 50 gr smør
– 1 fedd hvitløk
– fersk koriander
FREMGANGSMÅTE:
Temperer melk og yoghurt til 37-40 grader i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
Visp så gjær, sukker og fiberhusk godt ut i væsken.
Dekk til og la stå i 8 minutter.
Ha så i mel, salt, bakepulver og olje.
Sett kjøkkenmaskinen med K-kroken på medium hastighet. La maskinen gå 7-8 minutter.
Samle deigen sammen i bollen med en slikkepott før du dekker bollen til med plastfolie.
Deigen skal føles smidig og fin nå.
Sett til heving en lun plass 1 time.
Etter 1 time skal deigen ha hevet seg over dobbel størrelse.
Strø Jyttemel på benken og hell deigen over.
Del deigen i 10 emner og ha litt Jyttemel på dem før du ruller dem til boller.
Hvis du er snill med deigen, så er deigen snill med deg,
Klapp bollene lett på toppen og kjevle dem til tallerkenstore emner. Ca. 1,5 cm tykke. Vær lett på hånden når du bruker kjevlen så dem holder seg luftige.
Ta frem en stekepanne med teflonbelegg. Sett platen på styrke 7 av 9.
Pensle med bittelitt rapsolje i pannen før du legger et nanbrød i pannen.
La det steke ca. 1 minutt. Det skal få fin bruning på undersiden.
Ta så nanbrødet av pannen og legg det med stekeflaten ned på et stekebrett kledd med bakepapir.
Gjenta dette til du har fylt stekebrettet.
Sett stekeovnen på 225 grader med kun overvarme/grill.
Smelt 50 gr smør i en kasserolle.
(Valgfritt: Tilsett 1 fedd finhakket hvitløk og ei håndfull koriander i smøret.)
Smør hvert nanbrød med kryddersmøret.
Stek nanbrødene på nest nederste rille i ovnen i ca. 10 minutter.
Følg med på nanbrødene dine slik at du tar dem ut når dem er blitt passe gylne.
Server disse deilige nanbrødene til uansett indisk rett.
Mine smakte fortreffelig til min hjemmelagde Chicken Tandoori 🙂
Bland sammen mel, salt, bakepulver og olje. Lag sats av yoghurt, melk, sukker, gjær og fiberhusk. Bland alt sammen og la heve i ca 1 time. Forstek nanbrødene ca 1 min på èn side. Dem ska se omtrent slik ut under. Smør den andre siden med en blanding av smør, finhakket hvitløket og fersk koriander. Stek ca 10 min til dem er gyldne og deilige.