Nemesis – Sjokoladekake

Facebookmail

Dette er en voksen og fløyelsmyk sjokoladekake. Ved å bruke mørk kvalitetssjokolade, kaffe og Cognac i røren gjør du den til en eksklusiv kake.
Liker du ikke kaffe og/eller cognac. Dropp det, eller erstatt med litt appelsinjuice og appelsinzest. Det smaker også himmelsk!
Denne kaken er naturlig glutenfri, da den ikke inneholder mel.
Også er den utrolig enkel og rask å lage!

INGREDIENSER:
– 200 gr mørk kvalitetssjokolade (70% kakao).
– 100 gr usaltet smør.
– 200 gr sukker.
– 5 cl espresso.
– 5 cl Cognac.
– 4 store egg.
– Maldonsalt

FREMGANGSMÅTE:

– Sett stekeovnen på 180 grader. (ikke varmluft).
– Smelt sammen smør og sjokolade i et vannbad.
– Rør så inn sukkeret.
– Hell i espresso og Cognac.
– Pisk inn ett og ett egg om gangen.
– Dryss maldonsalt over kaken.
– Hell røren i en godt smurt form (20cm)
– Stek kaken på nest nederste rille i cirka 20 minutter.

La kaken kjøle seg helt ned før du skjærer i den. La den gjerne stå over natten.
Dryss over litt melis før servering.
Server gjerne kaken med vaniljeis, krem eller Libertè yoghurt med salt karamellsmak.

Translate »