Sirupsbrød

Facebookmail

Dette surmelksbrødet er rimelig genialt!
Kjapt å lage.
Ingen heving.
Umulig å gjøre feil.
Smaker fortreffelig… både dag 1 og 4.

Surmelk, havre og mørk sirup e nøkkelord her.

INGREDIENSER:

– 5 dl kefir/surmelk.
– 100 gr mørk sirup.
– 165 gr Semper Fiber Mix
– 150 gr Havremel
(lages på 20 sekunder av glutenfri havregryn i foodprosessor.)
– 20 gr pofiber.
– 10 gr fiberhusk.
– 1,5 ts natron.
– 1 ts salt.

FREMGANGSMÅTE:

– Mål opp surmelk og sirup i en bolle og rør sammen.
– Tilsett alle de andre ingrediensene.
– Bland sammen 5-6 minutter på medium hastighet i en kjøkkenmaskin.
– Sett stekeovnen på 220 grader.
– Smør en 1,5 liters brødform med formfett eller olje.
– Du skal ha fått en ganske bløt og tung deigmasse nå.
– Smør den jevnt utover i formen.
– Sett inn brødet og skru ovnen ned til 200 grader.
– Stekes i 30 minutter før du vipper brødet ut av formen og på risten.
– Stek videre i 10-15 minutter. Brødet skal bli godt brunt og gyllent.
– Like etter du har tatt brødet ut pensler du det lett med like deler vann og sirup. Da får du ei fantastisk deilig og smakfull skorpe på brødet.

Translate »