GLUTENFRIE BOLLER



Nystekte luftige boller som dufter kardemomme og vanilje..
Kan det bli bedre??
Disse glutenfrie bollene blir både luftige og myke. Og smaker minst like godt som vanlige hveteboller.
INGREDIENSER:
- 4 dl melk
- 1 pk fersk gjær
- 2 ts fiberhusk
- 250 gr Semper Mix
- 250 gr Schàr Bread
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 gr sukker
- 2 ts kardemomme
- 50 gr romtemperert smør (Svært viktig at det er romtemperert!)
- 2 egg (det ene egget er til pensling)
- 5 ss rapsolje
- For sjokoladeboller tilsetter du 150 gr sjokoladebiter av god kvalitetssjokolade
FREMGANGSMÅTE
- Bland sammen alt det tørre i en egen bakebolle.
- Varm melken til 38-40 grader og ha den i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
- Løs først gjæren opp i melken.
- Visp så fiberhusken godt inn i væsken, dekk til og la det svelle i 8 minutter.
- Smuldre smøret inn i det tørre. Viktig å få smuldret smøret godt inn i melblandingen.
- Bruk tid og gjør denne prosessen skikkelig. Dette er nøkkelen til vellykket deig!
- Tilsett 1 pisket egg og rapsolje opp i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
- Ha så melblandingen opp i bakebollen.
- Sett på kjøkkenmaskinen og la den gå i 8 minutter.
- Dekk så til deigen og la den heve i bollen en god halvtime på en lun plass.
- Bruk Jyttemel til utbaking.
- Ha godt med Jyttemel på benken og kutt deigen opp i 12 emner som du ruller ut og legger på et stekebrett kledd med bakepapir.
- Etterheves under plastfolie i ca. 20 min.
- Sett stekeovn på 220 grader over og undervarme.
- Smør bollene inn i eggeblanding like før steking.
- Stekes i 10-12 minutter på nest nederste rist til dem er gylne og flotte.
- Avkjøles på rist.
Bollene smaker fantastisk nystekte. Som vanlige hveteboller, om ikke BEDRE!!
Bollene kan fint fryses. Og dem er like gode når du tiner dem i lukket pose og gir dem gjerne 4-5 minutter på 150 grader i ovnen.


