GLUTENFRIE BOLLER

Facebookmail

Nystekte luftige boller som dufter kardemomme og vanilje..
Kan det bli bedre??
Disse glutenfrie bollene blir både luftige og myke. Og smaker minst like godt som vanlige hveteboller.

INGREDIENSER:

  • 4 dl melk
  • 1 pk fersk gjær
  • 2 ts fiberhusk
  • 250 gr Semper Mix
  • 250 gr Schàr B-mix (du kan også bruke Elda Allbruksmel)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 gr sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 50 gr romtemperert smør
  • 2 egg (+ 1 egg til pensling)
  • 5 ss rapsolje

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm melken til fingervarm (37-40gr) og løs opp gjæren i den.
  2. Visp så inn fiberhusken i væsken, dekk til og la det svelle i 10 minutter.
  3. Bland sammen alt det tørre.
  4. Smuldre smøret inn i det tørre.
  5. Ha melblandingen og væsken opp i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
  6. Tilsett egg og rapsolje.
  7. Sett kjøkkenmaskinen på medium hastighet og la den gå i 7-8 minutter.
  8. La deigen heve i bollen en liten halvtime.
  9. Bruk Blå Jyttemel til utbaking.
  10. Ha godt med Jyttemel på benken og kutt deigen opp i 12-14 emner.
  11. Vend hendene i Jyttemelet før du ruller ut bollene forsiktig og lett.
  12. Legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett med godt mellomrom da bollene hever godt under steking.
  13. Etterheves under plastfolie i ca 20 min.
  14. Sett stekeovn på 240 grader.
  15. Pisk sammen det siste egget.
  16. Smør bollene inn i eggeblanding like før steking.
  17. Stekes i 10-12 min. Til dem er gyldne og flotte.

Bollene smaker fantastisk nystekte. Som vanlige hveteboller, om ikke BEDRE!!
Dem holder seg luftige 1.dag. Men dag 2 kan dem oppleves litt tørrere. Æ bruke varme dem opp i 10 sekunder i microen da.
Frys gjerne bollene du ikke spiser opp samme dag. Da er dem like gode når du tiner dem.

Translate »