CØLIAKIKOKKENS DEILIGE SOMMERKAKE :)

Facebookmail

Det e hærlig sensommer og sol ute for tia. Da kjenne æ at man blir litt syndig i varmen 🙂
Så idag ville æ lag ei syndig og hærlig sommerkake 😀
Etter et søk blant uendelig mange gode kaker på nettet fant æ ut at æ ville lag mi egen kake.
Ei kake med litt av alt det æ like. Så hær kommer Cøliakikokkens egen Sommerkake.
En deilig nøttebunn, sjokoladeganasj, marengs, vaniljekrem, deilig friske bær også friskt limesukker på toppen!! 😀11

Marengs:

– 4 romtempererte eggehviter
– 200 gr sukker
– 1 ts vaniljesukker
– 1 ts hvitvinseddik
– 1 ss maizenna
– 1/4 ts salt

Ha eggehvitene i en ren og tørr bolle. Pisk dem rolig sammen med saltet til du får mykt skum.
Skru opp hastigheten og pisk til skummet blir fast og du får små topper når du løfter vispen opp.
Strø sukkeret i mens du pisker rolig videre. Marengsen e ferdig når du kan ta den mellom fingrene uten at du kjenner sukkerkornene. Sikt i maizenna og hell i hvitvinseddiken. Vend så dette forsiktig sammen før du smører marengsen på ei bakeplate kledd med bakepapir. Form til størrelsen du vil ha kaken din.
Stekes nederst i ovnen på 120 grader i ca 90 min. Åpne ovnsdøra og la gjerne marengsen stå natten over.

Nøttebunn:

– 4 romtempererte egg
– 3 dl sukker
– 100 gr mandler
– 100 gr hasselnøtter
– 2 ss glutenfritt mel (æ brukte Schâr C-mix)
– 1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Hakk nøttene grovt. Vend forsiktig inn nøttene med mel og bakeulver.
Hell deigen i en kakeform på 24cm med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175`C i cirka 60 minutter.
Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og la kaken stå i kjøleksapet til dagen etter eller cirka 1 time i fryseren.

20150813_102800
Sjokoladeganasj:

– 1 dl kremfløte
– 100 gr 70% kokesjokolade
– et fingerdryss maldonsalt

Kutt kokesjokoladen i grove biter.
Varm kremfløten akkurat til kokepunktet og hell over kokesjokoladen.
La det stå et lite minutt før du vender sjokoladen inn i fløten. La den kjøle ca 15-20 minutter i kjøleskapet.

Ta nøttebunnen ut av kjøleskapet. Legg kaken over på et kakefat før du smører sjokoladeganasjen utover kaken.
Legg så marengsen over sjokoladeganasjen.

20150813_103536
Krem:

– 2 dl kremfløte
– 1 ss sukker
– 1 ts vaniljeessens. (ikke bruk vaniljeekstrakt. Bruk heller vaniljesukker om du ikke får tak i vaniljeessens.)

Pisk sammen kremfløten. Tilsett sukker og vaniljeessens før du smører kremen over kaken.

Bær:

– 8 ferske jordbær
– 1 pk ferske blåbær

Pynt kaken med jordbær og blåbær.

Limesukker:

Rasp av skallet til 1 lime. Bland dette med 1/2 ts sukker og rør sammen før du drysser dette over kaken.

Pynt gjerne med litt mynteblader også.

01Snapchat--738633898776040911720150813_122431

Nu har du ei deilig frisk, søt, sprø, seig og knallgod sommerkake klar til å NYTES.
Gjerne med et glass iskald prosecco eller sjampis.
En god kopp kaffe eller et iskaldt glass melk e heller ikke feil 🙂

God Sensommer 😀 😀 😀

Translate »