KRØNSJI MUSLI

Facebookmail

En god start på dagen, starte med no godt i magen!

Ka spise DU til frokost??
Sjøl e æ gla i frokostblanding/musli/granola. Kjært barn har mange navn. Det er raskt og lettvint, det metter og gir masse og langvarig energi.
Men etter æ fikk cøliaki har utvalget begrenset seg veldig. Og mye av det som fås kjøpt har næringsinnhold tilnærmet en Snickers.

Så æ lage rett og slett min egen musli. Det e faktisk helt utrolig lett og går raskt. Og ikke minst, resultatet blir superkrønsji musli!!

INGREDIENSER:

– 300 gr glutenfri havregryn
– 300 gr blanding av solsikkefrø/gresskarkjerner/linfrø/sesamfrø
– 75 gr hasselnøtter
– 75 gr mandler
– 1 ts maldonsalt
– 4 ss honning
– 2 dl vann
– 1 ts kanel
– 1 ss kokossukker (kan erstattes med vanlig sukker)

FREMGANGAMÅTE:

  1. Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
  2. Mål opp og bland havregryn, frøblanding, nøtter og maldonsalt på en bakepapirkledd stekeplate.
  3. Varm opp honning, vann og kanel.
  4. Hell væsken over det tørre og vend det godt sammen.
  5. Like før du setter blandingen i ovnen drysser du over 1 ss kokossukker.
  6. Stek så muslien din i cirka 40-45 minutter.
  7. Viktig å vende om muslien hvert 10.minutt.
  8. Etter du har tatt ut muslien lar du den står i 10-15 minutter før du drysser over et godt fingerdryss maldonsalt og vender inn tørket frukt.
  9. Så er det viktig at du lar muslien bli HELT romtemperert før du har den i en tett boks med lokk.
  10. Nyytes i en skål med iskald melk!!
Translate »