KRØNSJI MUSLI
En god start på dagen, starte med no godt i magen!
Ka spise DU til frokost??
Sjøl e æ gla i frokostblanding/musli/granola. Kjært barn har mange navn. Det er raskt og lettvint, det metter og gir masse og langvarig energi.
Men etter æ fikk cøliaki har utvalget begrenset seg veldig. Og mye av det som fås kjøpt har næringsinnhold tilnærmet en Snickers.
Så æ lage rett og slett min egen musli. Det e faktisk helt utrolig lett og går raskt. Og ikke minst, resultatet blir superkrønsji musli!!
INGREDIENSER:
– 300 gr glutenfri havregryn
– 300 gr blanding av solsikkefrø/gresskarkjerner/linfrø/sesamfrø
– 75 gr hasselnøtter
– 75 gr mandler
– 1 ts maldonsalt
– 4 ss honning
– 2 dl vann
– 1 ts kanel
– 1 ss kokossukker (kan erstattes med vanlig sukker)
FREMGANGAMÅTE:
- Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
- Mål opp og bland havregryn, frøblanding, nøtter og maldonsalt på en bakepapirkledd stekeplate.
- Varm opp honning, vann og kanel.
- Hell væsken over det tørre og vend det godt sammen.
- Like før du setter blandingen i ovnen drysser du over 1 ss kokossukker.
- Stek så muslien din i cirka 40-45 minutter.
- Viktig å vende om muslien hvert 10.minutt.
- Etter du har tatt ut muslien lar du den står i 10-15 minutter før du drysser over et godt fingerdryss maldonsalt og vender inn tørket frukt.
- Så er det viktig at du lar muslien bli HELT romtemperert før du har den i en tett boks med lokk.
- Nyytes i en skål med iskald melk!!