SERINAKAKER

Facebookmail

Serinakaker er uten tvil min store julefavoritt. Så disse godsakene må være i kakeboksen til jul.
Denne deigen er kjempefin å jobbe med. Behandle deigen pent sammen med litt Jyttemel, så e den snill med dæ 🙂

INGREDIENSER:

  • 170 gr Toro glutenfri kakemiks
  • 60 gr Jyttemel (blå)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 150 gr romtemperert meierismør
  • 100 gr sukker
  • 1 egg
  • 1 eggehvite
  • Grovhakkede mandler
  • Svensk Perlesukker

FREMGANGSMÅTE:

  • Ta ut smøret et par timer før du skal bake. Del det gjerne opp i mindre biter.
  • Sett på Julemusikk og hell opp en god kopp Julekaffe. Da har vi rett stemning for julebaksten 🙂
  • Bland sammen alt det tørre (mel, sukker, vaniljesukker og bakepulver) i bakebollen på kjøkkenmaskinen.
  • Bruk en gaffel for å trykke smøret GODT ut i melblandingen. Viktig å få vendt smøret helt inn.
  • Når alt er godt blandet visper du inn egget i blandingen med maskinen. La maskinen jobbe 5 små minutter med deigen.
  • Vend deigen ut på benken og kna den lett sammen før du har den i plastfolie.
  • Legg deigen i kjøleskap en god halvtime.
  • Hakk opp litt mandler, syng med på julemusikken og kos dæ med kaffen mens du venter.
  • Ta så deigen ut av kjøleskapet.
  • Strø Jyttemel på benken og ha deigen over. Kna så deigen og vend inn litt Jyttemel slik at den blir fin å jobbe med. Men IKKE vend inn for mye mel. VIKTIG. Da får du tørre kaker.
  • Del så deigen opp i 3 like store emner som du ruller ut til lange pølser.
    Disse pølsene deles opp i 10 biter hver.
  • Rull hver bit til små kuler i hendene.
  • Ha bitene på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
  • Pensle kakene med eggehvite og strø mandler og perlesukker over *
  • Stekes i ovnen på 180 grader i ca 14-15 minutter. Dem skal bli lett gyldne brune på toppen.
  • Avkjøl kakene på stekebrettet 4-5 minutter FØR du legger dem forsiktig over på en rist.
  • Oppbevares i en tett kakeboks.
  • Husk å spare noen til Julaften og da 😉

    * Æ bruke svensk perlesukker. Dette sukkeret holder seg hvitt også etter steking. Gir et mye penere resultat 🙂
Translate »