SERINAKAKER
Serinakaker er uten tvil min store julefavoritt. Så disse godsakene må være i kakeboksen til jul.
Denne deigen er kjempefin å jobbe med. Behandle deigen pent sammen med litt Jyttemel, så e den snill med dæ 🙂
INGREDIENSER:
- 170 gr Toro glutenfri kakemiks
- 60 gr Jyttemel (blå)
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 150 gr romtemperert meierismør
- 100 gr sukker
- 1 egg
- 1 eggehvite
- Grovhakkede mandler
- Svensk Perlesukker
FREMGANGSMÅTE:
- Ta ut smøret et par timer før du skal bake. Del det gjerne opp i mindre biter.
- Sett på Julemusikk og hell opp en god kopp Julekaffe. Da har vi rett stemning for julebaksten 🙂
- Bland sammen alt det tørre (mel, sukker, vaniljesukker og bakepulver) i bakebollen på kjøkkenmaskinen.
- Bruk en gaffel for å trykke smøret GODT ut i melblandingen. Viktig å få vendt smøret helt inn.
- Når alt er godt blandet visper du inn egget i blandingen med maskinen. La maskinen jobbe 5 små minutter med deigen.
- Vend deigen ut på benken og kna den lett sammen før du har den i plastfolie.
- Legg deigen i kjøleskap en god halvtime.
- Hakk opp litt mandler, syng med på julemusikken og kos dæ med kaffen mens du venter.
- Ta så deigen ut av kjøleskapet.
- Strø Jyttemel på benken og ha deigen over. Kna så deigen og vend inn litt Jyttemel slik at den blir fin å jobbe med. Men IKKE vend inn for mye mel. VIKTIG. Da får du tørre kaker.
- Del så deigen opp i 3 like store emner som du ruller ut til lange pølser.
Disse pølsene deles opp i 10 biter hver. - Rull hver bit til små kuler i hendene.
- Ha bitene på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
- Pensle kakene med eggehvite og strø mandler og perlesukker over *
- Stekes i ovnen på 180 grader i ca 14-15 minutter. Dem skal bli lett gyldne brune på toppen.
- Avkjøl kakene på stekebrettet 4-5 minutter FØR du legger dem forsiktig over på en rist.
- Oppbevares i en tett kakeboks.
- Husk å spare noen til Julaften og da 😉
* Æ bruke svensk perlesukker. Dette sukkeret holder seg hvitt også etter steking. Gir et mye penere resultat 🙂