GROVBRØD

Facebookmail

I jakten min på stadig sunnere glutenfrie brødtyper har jeg laget en oppskrift til et grovt og mettende brød som smaker fantastisk godt! Ofte er glutenfrie brød lyse og luftige, som gir svært lite metthetsfølelse. Så i dette brødet har jeg prøvd å gjøre brødet grovere  og sunnere ved å tilsette knuste frø og kjerner. Dette gir brødet mer metthetsfølelse, ikke bare tomme karbohydrater.
Brødet holder seg kjempegodt på benken i 3-4 dager så lenge du oppbevarer det riktig. Se tips lengre ned.

INNGREDIENSER:

  • 250 gr Semper grov mix
  • 250 gr Semper fiber mix
  • 100 gr linfrø
  • 100 gr gresskarkjerner
  • 50 gr sesamfrø
  • 1 ss maldonsalt
  • 1 ss mørk sirup
  • 4 dl lunkent vann
  • 2 ts fiberhusk
  • 1 dl kulturmjølk
  • 20 gr fersk gjær
  • 1/2 ts sukker

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland linfrø, gresskarkjerner og sesamfrø i en foodprosessor og kjør dem i 15-20 sekunder til dem er grovhakket.
  2. Bland vann og sukker. Løs opp gjæren i væsken og visp inn fiberhusken.
  3. La svelle i 10 minutter.
  4. Bland grovt og fiber mel med salt.
  5. Bland alt sammen og tilsett sirup og kulturmjølk.
  6. Kjør blandingen 7-8 minutter i kjøkkenmaskin på medium hastighet.
  7. Bruk bakepapir eller spray en 2 liters brødform med formfett og smør formen godt.
  8. Hell deigen over i formen og form til brødet med en våt slikkepott.
  9. Pynt gjerne brødet med litt havregryn eller frø. Husk å smør dette litt inn med en våt slikkepott slik at det sitter fast på brødet også etter steking.
  10. Dekk til brødet og sett til heving ca. 1 time.
  11. Når brødet har hevet godt over kanten setter du brødet inn i KALD ovn og skrur ovnen på 180 grader.
  12. La brødet steke 45-50 minutter før du vipper det ut av formen og ettersteker det 15 minutter til.
  13. Brødet er ferdig når det er godt mørkt og det lyder hult når du banker lett på bunnen.
  14. Avkjøl brødet på rist.

TIPS:
Brødet oppbevares best i PAPIRPOSE.
Spør din lokale baker om du får kjøpt noen slike.
Brød i brødposer av plast blir veldig raskt dvaske og myke. Mens i papirposer vil brødet holde seg mye bedre. Prøv det 🙂

Translate »