Sjokoladeboller

Facebookmail

Lenge siden du har spist nystekte deilige og luftige sjokoladeboller??

Hver gang æ kommer inn på en bensinstasjon og duften av nystekte sjokoladeboller møte mæ blir æ minnet på ting æ IKKE kan spise…
Med det i mente måtte æ hive mæ rundt på kjøkkenet hjemme for å se om æ kunne få til en god glutenfri variant av disse.
Og vet du hva…. Æ LYKKES !!!! 🙂

Her er min oppskrift på deilige og luftige sjokoladeboller

INNGREDIENSER:

  • 4 dl melk
  • 1 pk fersk gjær
  • 2 ts fiberhusk
  • 250 gr Semper fin mix
  • 250 gr Schàr B-mix
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 gr sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 50 gr romtemperert smør
  • 2 egg ( 1 egg er til pensling)
  • 5 ss rapsolje
  • 150 gr sjokoladebiter (bruk god kvalitetssjokolade for best mulig smak.)

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm melken til fingervarm (37-40 grader) og løs gjæren opp i den.
  2. Visp så inn fiberhusk i væsken og la det svelle i 7-8 minutter.
  3. Bland sammen alt det tørre.
  4. Smuldre smøret godt inn i det tørre. Vær sikker på at det ikke er smørklumper igjen.
  5. Ha melblandingen og væsken opp i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
  6. Tilsett 1 egg og rapsolje.
  7. Sett på kjøkkenmaskinen og la den gå i 7-8 minutter.
  8. Tilsett så sjokoladebitene og la gå bare et lite minutt ekstra.
  9. Har du hakket sjokoladen, prøv å unngå å få med det som har smuldret sammen. Kun bitene. Dette for å unngå at selv bolledeigen blir brun. Du vil ha lyse fine boller med mørke sjokoladebiter i.
  10. La deigen heve i bollen en god halvtime.
  11. Bruk Jyttemel til utbaking.
  12. Ha godt med Jyttemel på benken og kutt deigen opp i 8 emner som du ruller ut og legger på et stekebrett kledd med bakepapir.
  13. Etterheves under plastfolie i ca. 20 min.
  14. Sett stekeovn på 240 grader.
  15. Smør bollene inn i eggeblanding like før steking.
  16. Stekes i 10-12 min. Til dem er gylne og flotte.
  17. Bollene smaker fantastisk nystekte. Som vanlige sjokoladeboller, om ikke BEDRE.

    Bollene er helt klar samme dag som den lages. Dag 2 kan dem oppleves litt tørrere.
    Men ved å varme en bolle 10 sekunder i mikroen blir di deilige og myke igjen.
    Frys gjerne bollene du ikke spiser opp samme dag. Da er dem like gode når du tiner dem.

BOLLEKOS 🙂

Translate »