Sjokoladeboller
Lenge siden du har spist nystekte deilige og luftige sjokoladeboller??
Hver gang æ kommer inn på en bensinstasjon og duften av nystekte sjokoladeboller møte mæ blir æ minnet på ting æ IKKE kan spise…
Med det i mente måtte æ hive mæ rundt på kjøkkenet hjemme for å se om æ kunne få til en god glutenfri variant av disse.
Og vet du hva…. Æ LYKKES !!!! 🙂
Her er min oppskrift på deilige og luftige sjokoladeboller
INNGREDIENSER:
- 4 dl melk
- 1 pk fersk gjær
- 2 ts fiberhusk
- 250 gr Semper Mix
- 250 gr Schàr B-mix
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 gr sukker
- 2 ts kardemomme
- 50 gr romtemperert smør
- 2 egg ( 1 egg er til pensling)
- 5 ss rapsolje
- 150 gr sjokoladebiter (bruk god kvalitetssjokolade for best mulig smak.)
FREMGANGSMÅTE
- Varm melken til fingervarm (37-40 grader) og løs gjæren opp i den.
- Visp så inn fiberhusk i væsken og la det svelle i 7-8 minutter.
- Bland sammen alt det tørre.
- Smuldre smøret godt inn i det tørre. Vær sikker på at det ikke er smørklumper igjen.
- Ha melblandingen og væsken opp i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
- Tilsett 1 egg og rapsolje.
- Sett på kjøkkenmaskinen og la den gå i 7-8 minutter.
- Tilsett så sjokoladebitene og la gå bare et lite minutt ekstra.
- Har du hakket sjokoladen, prøv å unngå å få med det som har smuldret sammen. Kun bitene. Dette for å unngå at selv bolledeigen blir brun. Du vil ha lyse fine boller med mørke sjokoladebiter i.
- La deigen heve i bollen en god halvtime.
- Bruk Jyttemel til utbaking.
- Ha godt med Jyttemel på benken og kutt deigen opp i 8 emner som du ruller ut og legger på et stekebrett kledd med bakepapir.
- Etterheves under plastfolie i ca. 20 min.
- Sett stekeovn på 240 grader.
- Smør bollene inn i eggeblanding like før steking.
- Stekes i 10-12 min. Til dem er gylne og flotte.
- Bollene smaker fantastisk nystekte. Som vanlige sjokoladeboller, om ikke BEDRE.
Bollene er helt klar samme dag som den lages. Dag 2 kan dem oppleves litt tørrere.
Men ved å varme en bolle 10 sekunder i mikroen blir di deilige og myke igjen.
Frys gjerne bollene du ikke spiser opp samme dag. Da er dem like gode når du tiner dem.
BOLLEKOS 🙂