PINNEBRØD

Facebookmail

Hva med deilig nystekt pinnebrød over bålet i Påskesola??

DSC_0090 2

Bare husk å ha med i sekken:

  • Litt ekstra olje
  • Engangshansker
  • Kniv for å spikke bjørkepinner og kappe ved.
  • Lighter

Da er du klar få pinnebrød på tur i påskefjellet.

INGREDIENSER:

  • 2 dl lunket vann
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 120 gr Semper fiber
  • 80 gr Schar B-mix
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 2 ss rapsolje

Du kan velge å ha søte eller salte pinnebrød ved enten tilføye ekstra 1 ss sukker for søte eller 1 ts provencekrydder for salte pinnebrød.

FREMGANGSMÅTE:

  1. Visp fiberhusk ut i vann og la svelle i 5 minutter.
  2. Ha så i resten av ingrediensene og kjør det 5 minutter i kjøkkenmaskinen.
  3. Ha olje på hendene og gni deigen inn før du har den i en brødpose av plast som du knyter igjen.
  4. Oppbevares kjølig til du skal steke.
  5. Ha med engangshansker på turen og litt olje.
  6. Spikk bjørkepinner og tenn bål.
  7. Klipp eller kutt et passe tykt hull i posen med deigen.
  8. Klem deigen ut over bjørkepinnen og bruk en hånd med olje til å slynge deigen rundt.
  9. Grilles i gode 15 minutter eller til brødet har fått god stekeskorpe og farge.

Om du lager søte pinnebrød, så dryss over sukker og kanel de siste par minuttene under steking og litt ekstra like etter steking.

DSC_0090 2

Finn deg en god hyttevegg i sola og NYT 🙂

Translate »