KVIKK LUNSJ
Hvor lenge er det siden du spiste deilig KVIKK LUNSJ i påska?
Enten i sofakroken eller rett opp fra tursekken i påskesola etter en lang hærlig dag på fjellet?
Denne oppskrifta gir deg deilig hjemmelaget og glutenfri KVIKK LUNSJ 😀
INGREDIENSER:
- 100 gr romtemperert smør
- 150 gr melis
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ss Xtra virgin coconut oil
- 2 romtempererte egg
- 275 gr Schar B-mix
- 1 ts bakepulver
- 400 gr Freia melkesjokolade
FREMGANGSMÅTE:
- Sett stekeovnen på 220 grader.
- Visp smør, melis, coconutoil og vaniljesukker sammen til kremaktig konsistens.
- Tilsett ett og ett egg mens du mixer med høy hastighet.
- Bland sammen bakepulver og mel før du tilsetter dette i røren.
- Elt dette sammen til en fast og fin deig. Tilsett eventuelt mer mel viss det trengs.
- Bre deigen til en jevn og fin firkant i en stekeplate med bakepapir.
- Deigen skal være knapt 1 cm tykk.
- Sett inn i ovn og skru ned til 200 grader.
- Stekes i 12-15 minutter.
- Kjeksen er ferdig når du ser den begynner å få en brun stekeskorpe.
- La kjeksen få hvile på stekebrettet 10 minutter før du skjærer dem opp i passe biter og legg dem over på en rist mens di kjøler seg ned.
- La dem ligge på benken til dagen etterpå for å bli skikkelig sprø.
- Når kjeksbitene er sprø er dem klar til dypping i melkesjokoladen som du har smeltet i vannbad.
- Dypp dem og legg dem på rist med bakepapir under selve risten så dem får dryppet av seg.
- Sett de ferdige sjokoladebitene til kjøling minst èn time.
Vil du gi Kvikk-Lunsjen din ekstra påskesmak, rasper du over litt økologisk appelsinskall før sjokoladen stivner 😀
DA har du ferdig deilig KVIKK LUNSJ for mange hærlige påskebiter 😀
Oppbevares i kjøleskapet.
GOD PÅSKEKOS 🙂 🙂