SJOKOLADEPAI MED SALT KARAMELL & NØTTER

Facebookmail

Denne syndige hærligheta fant æ på en videosnutt som dukka opp på Facebookveggen min.
Æ var bære nødt te å klikk på den da æ så bildet av den deilige sjokoladepaien med salt karamell og nøtter 😀
Og med litt tålmodighet, oversettelse og justeringer har æ prøvd mæ frem til denne oppskrifta:

INGREDIENSER BUNN:

* kopp = 1 vanlig kaffekrus

– 1 kopp Schar C-mix mel
– 1/2 kopp mandelmel
– 1/4 kopp kakaopulver
– 1/4 ts salt
– 1/4 kopp sukker
– 110 gr romptemperert meierismør i biter.
– 1 egg
– 1 ss vaniljeekstrakt
– 2 ss isvann

FREMGANGSMÅTE:

Røres sammen Schàr mel, mandelmel, kakaopulver, salt og sukker.

Kna det romtempererte smøret inn.
Rør inn egg, vaniljeekstrakt og vann. Bland GODT.
Kna alt sammen og putt deigen i klingfilm. Legg deigen i kjøleskapet 1 time for at den skal sette seg.


Ta ut deigen og klem den litt flat. Ha så klingfilm over deigen slik at kjevlen ikke fester seg på deigen.
Kjevle den så ut til størrelse slik at den passer i paiformen + 2-3cm til kantene.


Legg forsiktig deigen over paiformen slik at den dekker over kantene. Press den godt ned i formen. Sett til kjøl i 30 minutter.
Prikk hull i paideigen med en gaffel og kle den med et bakepapir.


Så fyller du paiformen med tørkede erter eller lignende. Stek paien i ovnen på 180 grader i 15 minutter.


Ta ut paien og løft av bakepapiret med erter før du setter paien inn igjen og steker videre i 12-15 minutter.


La paideigen bli kald før du tar den ut av formen.

INGREDIENSER SALT KARAMELL MED HASSELNØTTER:

– 1 1/2 kopp sukker.
– 1/2 kopp vann.
– 1/2 kopp med kremfløte.
– 70 gr romptemperert meierismør.
– 1 ts maldonsalt.
– 100gr grovhakkede hasselnøtter (eller peanøtter)

FREMGANGSMÅTE:

Ha sukker og vann i en kasserolle. IKKE rør i karamellen!! La dette koke forsiktig inn til karamellen får gyllenbrun farge.

Ta kasserollen av pannen og tilsett kremfløte.
Sett kasserollen tilbake på platen og vend fløten inn med etpar visp og la det koke ca 2 minutter til før du tar kasserollen av platen igjen og tilsetter meierismør.
Rør dette inn og tilsett maldonsalt.
La karamellen kjøle 10-15 minutter før du tilsetter nøttene.
Så heller du karamellen over paidegen.
Sett så karamellpaien i kjøleskapet i minst 4 timer.

INGREDIENSER SJOKOLADEGANACHE:

– 1 kopp kremfløte
– 300 gr mørk kokesjokolade av god kvalitet.

FREMGANGSMÅTE:

Varm kremfløten forsiktig opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Ta kasserollen kjapt av platen og hell fløten over sjokoladen som du har knekt opp i grove biter.
La det stå et lite minutt før du rører sjokoladen inn i fløten. La den kjøle ca 10 minutter før sjokoladeganachen helles over karamellpaien og smøres pent utover.
Sett så paien til kjøling i nye 2 timer.
Pynt med maldonsalt før servering.

NYT DIN HIMMELSKE SJOKOLADEPAI MED SALT KARAMELL OG NØTTER 🙂

Men ikke skyld på mæ for litt Xtra PONDUS  😉

Translate »