TILSLØRTER PEPPERMENN
Min versjon av tilslørte bondepiker. Sprø rester av pepperkakercrumble bygd lag på lag med krem og eplemos.
Perfekt som en skikkelig deilig juledessert 🙂 🙂
INGREDIENSER :
Eplemos:
– 3 friske epler
– 1/2 dl sukker
– 1/4 dl vann
Pepperkakecrumble:
– 2 dl knuste pepperkaker/nøtter
– 2 ss meierismør
– 1/4 ts kanel
Krem:
– 2 dl kremfløte
– 1 ts vaniljesukker
FREMGANGSMÅTE:
Smelt smør i en kasserolle. Tilsett di knuste pepperkakene og kanel. Varm nå opp på medium sterk varme og rør hele tiden. Det skal frese godt, men ikke svi seg. La det putre i 5-6 minutter. Ta kasserollen av platen og hell blandingen over på et bakepapirkledd stekebrett. Massen kan være litt seig enda. Men den blir sprø så snart den har fått kjølt seg.
Skrell og kutt eplene i jevne fine biter. Ta bort kjernehuset. Ha eplene i en kasserolle med sukkeret og vann. La det småkoke til eplene e blitt møre og massen litt seig. IKKE mos alt. Æ syns det e godt at man kjenner eplebitene.
Visp sammen fløte med vaniljsukkeret til en deilig vaniljekrem.
Så e det bare å finne et passe høyt og stilig glass så du bygger lag på lag i. Æ begynne og avslutte alltid med crumblen 🙂 🙂