Krum tunga… nu ska det spises KRUMKAKER
Krumkaker er en av de 7 sortene til jul.
Deilige knasende sprø krumkaker fylt med multekrem… DET e nammis det 🙂
Og vil du gjøre disse krumkakene litt mer voksne kan du tilsette 4 cl konjakk i røra. Det gir ekstra snert i smaken når du har i multekremen.
INGREDIENSER:
- 1 egg
- 130 gr sukker
- 1,5 dl melk
- 100 gr potetmel
- 100 gr Semper fin mix
- 130 gr smeltet meirismør
- 75 gr maisenna
- 0,5 ts kardemomme
For en voksen piff på smaken: Tilsett gjerne 2 ss cognac i røren til slutt.
FREMGANGSMÅTE:
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Bland i de resterende ingrediensene.
- Kjør det gjerne i en kjøkkenmaskin for å blande GODT.
- La røren stå kjølig 1 time.
- Sett krumkakejernet på 4 av 5.
- Føles røren veldig tykk kan du spe på med 0,5 dl melk.
Men prøvestek gjerne 1 først. - Legg 1 ss røre i jernet. Lukk og press lett sammen i 5 sekunder.
- La så steke i 90 sekunder. Åpne og sjekk. Har krumkaken fått en lett gylden farge er den ferdig.
- Ta den raskt ut og form krumkaken til med en krumkakepinne.
Du kan og forme krumkaken til med en kopp for en annen twist på den. - Avkjøles på rist.
- Nytes best med deilig multekrem!
- Oppbevares i kakeboks.
KRUM TUNGA OG SMAK 🙂