Krum tunga… nu ska det spises KRUMKAKER

Facebookmail

Krumkaker er en av de 7 sortene til jul.
Deilige knasende sprø krumkaker fylt med multekrem… DET e nammis det 🙂
Og vil du gjøre disse krumkakene litt mer voksne kan du tilsette 4 cl konjakk i røra. Det gir ekstra snert i smaken når du har i multekremen.
received_10159472558760076

INGREDIENSER:

  • 1 egg
  • 130 gr sukker
  • 1,5 dl melk
  • 100 gr potetmel
  • 100 gr Semper fin mix
  • 130 gr smeltet meirismør
  • 75 gr maisenna
  • 0,5 ts kardemomme

For en voksen piff på smaken: Tilsett gjerne 2 ss cognac i røren til slutt.

FREMGANGSMÅTE:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Bland i de resterende ingrediensene.
  3. Kjør det gjerne i en kjøkkenmaskin for å blande GODT.
  4. La røren stå kjølig 1 time.
  5. Sett krumkakejernet på 4 av 5.
  6. Føles røren veldig tykk kan du spe på med 0,5 dl melk.
    Men prøvestek gjerne 1 først.
  7. Legg 1 ss røre i jernet. Lukk og press lett sammen i 5 sekunder.
  8. La så steke i 90 sekunder. Åpne og sjekk. Har krumkaken fått en lett gylden farge er den ferdig.
  9. Ta den raskt ut og form krumkaken til med en krumkakepinne.
    Du kan og forme krumkaken til med en kopp for en annen twist på den.
  10. Avkjøles på rist.
  11. Nytes best med deilig multekrem!
  12. Oppbevares i kakeboks.

received_10159472559170076

KRUM TUNGA OG SMAK 🙂

Translate »