GLUTENFRITT HAVREBRØD m/smaksgaranti :)

Facebookmail

Ka med et nystekt deilig grovt og sunt havrebrød med brunost?? 🙂 🙂 🙂

I over 2 år prøvde og feila æ så mye med å lage mitt eget glutenfrie brød som skulle smak
e bedre enn de mer eller mindre forferdelige kjøpebrødene som har den typiske glutenfrie konsistensen. Smuldrer opp i munnen som cous cous. Faller fra hverandre. Slappe og dvaske.
Æ ville ha et grovt og godt brød med sprø skorpe og som e seige og gode. Et brød som holder sæ like godt i flere dager.
I jakten min ga æ faktisk opp ei stund. Som nordlænding e brødskjiva HELLIG for mæ. Og uten den så æ ikke for mæ en glutenfri hverdag. Så æ hadde faktisk en periode der æ ga opp og spiste deilig dansk grovt rugbrød. Men æ ble fort syk igjen. Og plagene var ikke levelig med i hverdagen. Så da var det bare å bite tenna sammen igjen.
Etter å ha søkt i det uendelige i nettverdenen. Funnet et utall oppskrifter.. prøvd mæ frem. Funnet noe bra i forskjellige oppskrifter og satt sammen til smak og konsistens som æ e blitt vældig fornøyd med ble resultatet havrebrødet mitt fylt med masse godt 🙂
Utgangspunktet var faktisk Toro sitt havrebrød. Men æ måtte tilsette mye og justere mengden for å få brødet slik æ vil ha det.
Gresskarkjerner, solsikkefrø, fiber, linfrø, honning og ikke minst fiberhusk.


 INGREDISENSER:

– 1 pose Toro havrebrødmix
– 50 gr havregryn
– 50 gr solsikkekjerner
– 50 gr gresskarkjerner
– 4 ts Finax Fibrex kostfiber
– 10 gr linfrø
– 2 ss honning ( eller mørk sirup)
– 1 ts maldonsalt
– 2 ts fiberhusk
– 10 gr tørrgjær
– 1 egg
– 3 dl vann
– 3 dl melk

  •  Temperer vann, melk og honning te ca 40 gr.
  • Visp inn fiberhusk i væsken, dekk til og la stå i 8 minutter.
  • Bland alt det tørre. Hell dette opp i væsken sammen med egget.
    Kjør alt i 8 minutter i kjøkkenmaskin med eltekroken.
  • Deigen ska vær litt våt og klissete.
  • Hell over i ei brødform på 2 liter som er smurt i smør eller kledd med bakepapir.
  • Bruk en våt slikkepott for å forme til brødet
  • Pensle brødet med litt rapsolje og dryss over havregryn. Pensle havregrynen fast på brødet.
  • Dekk til og sett te heving i ca. 50 min på et lunt sted.
  • Sett inn i forvarmet ovn på 230 gr. Skru ovnen ned te 200 gr etter 10 min og steik videre i ca. 45 – 50 min.
  • Siste 10 minutter vippe æ brødet ut av formen og steker det på risten.
    Dette for å sikre sprø skorpe helt rundt.

Også må du ta med dæ TIPSET mitt:

11113188_827892637290803_8734801000897530261_n
Det her e beste måten å oppbevare brødet ditt på 🙂
Slik holder det sæ best de 2 første dagene. Og har du ikke spist det opp da. Så få tak i brødposer av papir… IKKE av plast.
Med en gang du putter brødet i plastpose så blir det slapt og dvaskt… og DET liker vi ikke 😀

GODT BRØD 🙂 🙂

Translate »