COOKIES

Facebookmail

Jeg fikk en utfordring:
Kan du lage supergode sprø cookies med en myk indre kjerne…. uten både gluten, melk, havre, egg og hvetestivelse.
Utfordring mottatt.. og løst!!

Med litt prøving og feiling så fikk jeg til en kjempegod oppskrift som jeg håper dere også liker.

INGREDIENSER:

  • 100 gr Soft Flora (melkefritt smør) romtemperert
  • 75 gr hvitt sukker
  • 75 gr brun farin Farinsukker
  • 1 dl Yokos naturell Yoghurt (melkefri yoghurt)
  • 100 gr potetmel
  • 40 gr Jyttemel Teff
  • 1 ts bakepulver
  • 50 gr hasselnøtter (kan sløyfes om du ikke tåler nøtter)
  • 50 melkefri sjokolade(knapper) f.eks Moo Free sjokoladknapper som fås kjøpt på Allergikost

FREMGANGSMÅTE:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Visp romtemperert smør og hvitt sukker hvitt.
  3. Visp så brun farin sammen
  4. Ha i yoghurt og visp dette godt inn.
  5. Sikt inn alt mel og bakepulver og rør sammen.
  6. Vend inn grovhakkede hasselnøtter og sjokoladeknapper.
  7. Bruk en teskje og legg 20 klatter fordelt på 2 stekebrett med bakepapir på.
  8. Ikke press klattene ned. Dem vil sige ut under steking.
  9. Stekes midt i ovnen 12-14 minutter. Steketid varierer noe fra ovn til ovn, så følg med.
  10. La cookiesene hvile 5 minutter på stekebrettet når du tar dem ut før du har dem over på en rist til avkjøling.
  11. Oppbevares i en lufttett boks og er holdbar i 4-5 uker.
Translate »