FOCACCIA

Facebookmail

En deilig nystekt focaccia er aldri feil! Så da måtte æ lage min glutenfrie versjon.
Focaccia e godt til alt… gryterett, lasagne, suppe, tapas, moussaka, salat… you name it.
Men æ syns faktisk den e aller best å bare å dyppe i en Xtra god olivenolje og balsamicosyrup, litt parmesanost også ei deilig flaske italiensk rødvin.
DET e sofakosen sin det!

INGREDIENSER

– 5 dl vann 38 – 40 grader
– 1 ts sukker
– 1 pk fersk gjær
– 2 ts Fiberhusk
– 500 gr Semper mix
– 1 ts maldonsalt
– 1 dl Xtra virgin olivenolje
– 6-8 grovkutta soltørkede tomater
– 3-4 ss grovkutta fersk rosmarin

FREMGANGSMÅTE

  1. Ha vann, sukker, og gjær i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Rør det godt sammen.
  2. Ha i Fiberhusk og pisk den så grundig ut i væsken!
  3. Dekk til og la det svelle i 8 minutter.
  4. Ha så i mel, salt og olivenolje og la kjøkkenmaskinen gå i 5-6 minutter.
  5. Ha så i soltørkede tomater og rosmarin og la kjøkkenmaskinen gå 2-3 minutter til.
  6. Deigen skal nå være veldig løs og klebrig.
  7. Kle en form på ca 36 x 28 cm med bakepapir og dryss litt olivenolje over.
  8. Bruk en slikkepott og vend deigen over formen. Fordel deigen jevnt utover formen.
  9. Dekk til med plastfolie eller lokk og sett til heving i 40 minutter på en lun plass.
  10. Sett stekeovnen på 225 grader.
  11. Deigen vil doble seg og vel så det nå.
  12. Dryss litt olivenolje over deigen og på fingertuppene. Bruk fingertuppene til å lage mange bittesmå fordypninger i deigen.
  13. Stikk gjerne noen ferske rosmarinkvister ned i deigen og strø litt maldonsalt på toppen.
  14. La deigen hvile 10 minutter.
  15. Stekes på nest nederste rist i 25 – 30 minutter.
  16. Focacciaen skal få en fin gylden farge på toppen når den er ferdig.
  17. Ta ut focacciaen og vend den over på en rist med en gang. Dette for å forhindre at fuktigheten i formen trekker inn i focacciaen og gjør den bløt.
  18. Gi et lite dryss med olivenolje og maldonsalt.
  19. La den hvile 10 – 15 minutter før servering.

Du kan fint fryse ned focacciaen om du ikke spiser opp hele. Æ bruke porsjonsfryse dem i poser. Tar dem opp. Pakker dem godt inn i et bakepapir som jeg har vridd opp i vann, og varme dem i stekeovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Da blir focacciaen som nystekt igjen.
Og bakepapiret vridd opp i vann rundt gjør focacciaen sprø på utsiden og saftig inni 🙂

Translate »