FOCACCIA

Facebookmail

En deilig nystekt focaccia e aldri feil! Så da måtte æ lage min glutenfrie versjon.
Focaccia e godt til alt… gryterett, lasagne, suppe, tapas, moussaka, salat… you name it.
Men æ syns faktisk den e aller best å bare å dyppe i en Xtra god olivenolje og balsamicosyrup, litt parmesanost også ei deilig flaske italiensk rødvin.
DET e sofakosen sin det!

INGREDIENSER:

– 500 gr Semper fin mix
– 5 dl fingervarmt vann (IKKE over 37 grader!!)
– 1 ss fiberhusk
– 6-7 ss god olivenolje
– 1 ts maldonsalt
– 1 ts sukker
– 1 pk fersk gjær
– 6-8 grovkutta soltørkede tomater
– 3-4 ss grovkutta fersk rosmarin

FREMGANGSMÅTE:

Ha vann, sukker, gjær og fiberhusk i en bakebolle. Rør det godt sammen og la det stå å svelle i 4-5 minutter.
Ha så i mel, salt, olivenolje, soltørkede tomater og rosmarin. Æ brukte en tresleiv for å røre deigen sammen. Deigen skal være veldig løs og klebrig. Så bruk engangshansker om du skal ta i den med hendene. Men med ei tresleiv e det faktisk ikke behov for det. Og deigen trenger ikke kjøres i en kjøkkenmaskin. Det e nok å røre og elte den godt sammen med tresleiven i 4-5 minutter. Da beholder du mye av luften i deigen, og resultatet for en luftig focaccia e garantert 🙂
Når du har rørt sammen deigen din, ha plastfolie og la den stå til heving i ca. 30 minutter. Deigen vil doble seg og vel så det nå.

Sett stekeovnen på 225 grader uten varmluft.

Kle et stekebrett med bakepapir og drysle olivenolje over det. Hell deigen over bakepapiret og bruk tresleiva til å fordele deigen utover. Sørg for å dytte små groper i deigen med fingrene og at den ellers e jevnt fordelt.
Nå heller du over godt med olivenolje og krydrer med pepper, maldonsalt og rosmarin. Litt finkutta fersk hvitløk kan også has på om du vil.
20160128_201457

La deigen etterheve i 10 små minutter bare for å få satt den. Stek den midt i ovnen i 20-25 minutter på 225 grader uten varmluft. Følg med den siste tiden. Æ tar min focaccia ut akkurat når den begynner å bli gyldenbrun som på bildene. Da får æ sprø skorpe og gjennomstekt og luftig focaccia.
Dra focacciaen over på en rist og la den hvile 15-20 minutter før du skjære den opp i passe fine biter.
Drysle så litt maldonsalt og olivenolje like før servering.
20160128_21015720160128_233845
Du kan fint fryse ned focacciaen om du ikke spiser opp hele. Æ bruke porsjonsfryse dem i poser. Tar dem opp. Pakker dem godt inn i et bakepapir som jeg har vridd opp i vann, og varme dem i stekeovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Da blir focacciaen som nystekt igjen.
Og bakepapiret vridd opp i vann rundt gjør focacciaen sprø på utsiden og saftig inni 🙂

Translate »