GLUTENFRIE VÅRRULLER
Kjempesunne – Kjempebillige – Kjempeenkle !!! 😀
Disse deilige vårrullene må du prøve. Du kan egentlig fylle dem med ka du vil. Æ har valgt kjøttdeig i mine. Også har æ dytta dem full av masse deilig smak og grønnsaker. Og for å gjøre dem ekstra sunne, har æ stekt dem i stekeovn på varmluft uten noen form for fett. Bruk dem til middag, forrett, kvelds eller helgesnacks. Kan også fryses og stekes etter du har tint dem.
INGREDISENSER:
– 400 gr kjøttdeig
– 3 gulrøtter
– 1/4 hodekål
– 1 løk
– 4 fedd hvitløk
– 4 små eller en stor chilli
– 1 ss fiskesaus
– 2 ss soyasaus
– 1 ts sukker
– 1 ts pepper
– 2 ts salt
– 1 ts ingefær
– 1 ts koriander
– 50 gr grovhakkede peanøtter
– 10 ark rispapir. (fås kjøpt i asiatbutikker. Dem ligger i hylla for tørrvarer. Ikke av dem fryste.)
FREMGANGSMÅTE:
Æ bruke grønnsakskutteren på en foodprosessor for å kutte opp grønnsakene fort og grovt. Har du ikke det så kan du fint strimle opp grønnsakene i strimler.
Fres så kjøttdeigen i panna med litt olje. Når kjøttet har fått lett bruning tilsetter du sukker, soyasaus, salt & pepper og lar det frese på full guffe i 2-3 minutter. Vil ha kjøttet godt karamellisert.
Så tilsetter du grønnsaker, nøtter og alt krydret og lar det putre 4-5 minutter på medium varme. Ta pannen av platen og la det kjølne litt.
Sett stekeovnen på 200 grader med varmluft.
Ta frem 10 ark med rispapir og følg anvisningen på pakken. Legg dem i bløt før du legger rispapiret ut på benken. Ha så på 2 gode spiseskjeer med fyll på hvert ark. Rull, brett og rull sammen. Du trenger ikke egg eller noe for å feste kantene.
Disse vårrullene kan spises rå siden fyllet er stekt. Kjempegode sånn også 🙂
Legg vårrullene på et stekebrett med bakepapir på. Det trengs ikke noe olje over rullene før du putter dem i ovnen.
Stek dem i 15-20 minutter. Til du ser dem begynner å bli gyldne og får lett bruning.
Nå kan du nyte dine hjemmelagde og deilige vårruller. Spis dem gjerne bare slik som dem er. For dem e proppfull av masse deilig smak 🙂
Eller du kan nyte dem med sweet chillisaus, kokt jasminris og en crispy salat av finsnitta hodekål og gulrot.
Soyasaus og sataysaus e også kjempegodt til.
Nammm 😀