GLUTENFRIE VÅRRULLER

Facebookmail

Kjempesunne – Kjempebillige – Kjempeenkle !!! 😀

Disse deilige vårrullene må du prøve. Du kan egentlig fylle dem med ka du vil. Æ har valgt kjøttdeig i mine. Også har æ dytta dem full av masse deilig smak og grønnsaker. Og for å gjøre dem ekstra sunne, har æ stekt dem i stekeovn på varmluft uten noen form for fett. Bruk dem til middag, forrett, kvelds eller helgesnacks. Kan også fryses og stekes etter du har tint dem.

INGREDISENSER:

– 400 gr kjøttdeig
– 3 gulrøtter
– 1/4 hodekål
– 1 løk
– 4 fedd hvitløk
– 4 små eller en stor chilli
– 1 ss fiskesaus
– 2 ss soyasaus
– 1 ts sukker
– 1 ts pepper
– 2 ts salt
– 1 ts ingefær
– 1 ts koriander
– 50 gr grovhakkede peanøtter
– 10 ark rispapir. (fås kjøpt i asiatbutikker. Dem ligger i hylla for tørrvarer. Ikke av dem fryste.)
20160114_162557
FREMGANGSMÅTE:

Æ bruke grønnsakskutteren på en foodprosessor for å kutte opp grønnsakene fort og grovt. Har du ikke det så kan du fint strimle opp grønnsakene i strimler.
20160114_165020
Fres så kjøttdeigen i panna med litt olje. Når kjøttet har fått lett bruning tilsetter du sukker, soyasaus, salt & pepper og lar det frese på full guffe i 2-3 minutter. Vil ha kjøttet godt karamellisert.
20160114_165721
Så tilsetter du grønnsaker, nøtter og alt krydret og lar det putre 4-5 minutter på medium varme. Ta pannen av platen og la det kjølne litt.
20160114_175300
Sett stekeovnen på 200 grader med varmluft.

Ta frem 10 ark med rispapir og følg anvisningen på pakken. Legg dem i bløt før du legger rispapiret ut på benken. Ha så på 2 gode spiseskjeer med fyll på hvert ark. Rull, brett og rull sammen. Du trenger ikke egg eller noe for å feste kantene.
springroll_steps
Disse vårrullene kan spises rå siden fyllet er stekt. Kjempegode sånn også 🙂
Snapchat-7977256469174322727
Legg vårrullene på et stekebrett med bakepapir på. Det trengs ikke noe olje over rullene før du putter dem i ovnen.
Stek dem i 15-20 minutter. Til du ser dem begynner å bli gyldne og får lett bruning.

Nå kan du nyte dine hjemmelagde og deilige vårruller. Spis dem gjerne bare slik som dem er. For dem e proppfull av masse deilig smak 🙂
Snapchat-5644843593008596923 – Kopi
Eller du kan nyte dem med sweet chillisaus, kokt jasminris og en crispy salat av finsnitta hodekål og gulrot.
Soyasaus og sataysaus e også kjempegodt til.

Nammm 😀

Translate »