OMELETTMUFFINS
Hvis du ikke har prøvd å lage omelettmuffins, så må du prøve disse.
Dem e fantastisk gode. Masse smak og deilige og luftige.
Perfekt både som frokost, lunsj, i matpakken, turmat eller til kvelds 🙂
Og du putter akkurat ka DU like i dem. Æ har laget mine vegetar da æ prøve å ha 1-2 daga i uka holde mæ 100% vegetar.
Bra for kroppen og bra for dyra 🙂
INGREDIENSER:
– 6 egg
– 1/2 ts bakepulver
– noen brokkolitopper
– 1/4 paprika
– 1/4 purreløk
– 1 stor boks skivet champignon eller 4 store ferske champignon i skiver.
– 1 fersk mozzarella ( eller 100 gr av din favorittost)
– 6 ss melk
– krydderia (æ brukte hvitløk, timian, salt/pepper, paprikapulver
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Fres brokkolitopper og champignon i stekepanne med litt olje og alle krydderiene.
Kutt purre og paprika i små terninger. Skjær osten i små biter.
Pisk egg, melk og bakepulver sammen.
Smør muffinsformen godt inn med smør eller olje. Til denne oppskriften bruke æ ei muffinsform for 6 store muffins. Bruke du andre størrelser må du justere steketiden litt. Ha først grønnsakene og ostebitene i formen. Så heller du eggeblandingen over.
Putt så formen inn stekeovnen på midterste rille. Stekes i 20-25 minutter. Til osten blir gyllen og omelettmuffinsene dine har hevet seg høye og luftige.
La dem kjøle litt før du forsiktig dytter dem ut av formen.
Disse kan spises både varme, lune eller kalde. Lag en frisk salat til. En liten sprut (sukkerfri) ketchup på toppen av eggemuffinsen og dig in!! Utrolig smakfulle, lette og deilige.
Som nevnt over så kan disse nytes med god samvittighet både til frokost, lunsj eller kvelds. Eller putt dem i matpakken din eller til barna. Garantert en favortitt i matboksen til barna 🙂
TIPS:
Bruk samme fremgangsmåte som over. Men dropp grønnsakene. Og ha heller i masse gressløk. Når dem e ferdig serverer du dem toppa med deilige røykelaks over seg. Ser utrolig bra ut på buffeten eller frokostbordet. Røykelaks med omelettmuffins… NAMM 😀 😀