KARAMELLER

Facebookmail
Din vurdering

20151218_112150

Det e ikke mye som slår deilige og myke karameller. Her gir jeg deg oppskriften på hele 3 typer karameller:

  • Fløtekarameller
  • Sjokoladekarameller
  • Pepperkakekarameller

Og jeg må bare få sagt det med en gang, di pepperkakekaramellene er bare helt SYKT gode!!
Så har du ikke prøvd det til jul før, må du bare teste disse!

Når du har lært deg hvordan du får dem deilig og myke så e det så enkelt og fort gjort å lage dem.
Bare husk på at det er SÆRS viktig med rett temperatur for å få akkurat passe konsistens på karamellene!
Det er også viktig med et godt dryss av maldonsalt på karamellene. Dette for å bryte søtsmaken litt.

Pakk karamellene pent inn i cellofan og du har garantert populære og smakfulle gaver.

INGREDIENSER:

FLØTEKARAMELLER

  • 150 gr lys sirup
  • 250 gr sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss meierismør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts maldonsalt

SJOKOLADEKARAMELLER

  • 2 ss kakao

PEPPERKAKEKARAMELLER

  • 1 ts kanel
  • ½ ts ingefær
  • ½ ts nellik
  • ¼ ts pepper

FREMGANGSMÅTE:

  1. Ha sirup, sukker og fløte i en tykkbunnet kasserolle.
    (+ kakao for sjokoladekarameller.)
  2. La massen koke sakte opp mens du rører med en sleiv hele tiden.
  3. Skru ned varmen litt og la karamellen putre mens du rører jevnlig.
  4. Karamellen skal koke til du når mellom 120-122 grader. Ha tålmodighet.
  5. Bruk et sukkertermometer for å kontrollmåle temperaturen nøyaktig.
    Om du ikke har sukkertermometer kan du gjøre dråpetesten.
    (Ha en dråpe karamell i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig om dråpen kan formes til en kule og stivner med det samme.)
  6. Er karamellen klar så tilsetter du smør i små terninger og maldonsalt som du rører inn.
    (+ krydder for pepperkakekarameller)
  7. Bruk en liten langpanne (15 x 20cm) som er kledd med bakepapir.
  8. Hell karamellen over i formen. Pass fingrene for dette er VARMT!
  9. La karamellen avkjøle seg til den begynner å stivne.
  10. Vend så formen om og hell karamellen på en skjærefjøl.
  11. Kutt karamellen i passe munnfulle biter.
  12. Karamellen pakkes inn i cellofan.
  13. Karamellen oppbevares best kjølig.

Tilsett gjerne grovhakkede peanøtter eller valnøtter i karamellen.

20151217_193849

Og nå er det lov med en smakebit!

20151218_104030

Pakk dem så inn i cellofan. Da kan du oppbevare dem i romtemperatur.
Du kan finne deg en hemmelig krok og dytte i deg hærlighetene selv. Eller legg dem pent i en skål og gjemme dem til Juleaften.
Dem e også en fantastisk flott gave. Putt dem i en pen boks og pakk inn.

Æ tar gjerne imot smaksprøver fra dine karameller 😀 

Translate »