Lykkebrød
Jeg blir ofte utfordret av mine følgere i forhold til hva min bakst inneholder…
Er det uten hvetestivelse?
Er det laktosefritt?
Er det barnevennlig?
Er det holdbart i flere dager?
Og når det gjelder dette brødet så kan jeg svare ja på ALT!
Dette er et brød uten hvetestivelse og laktose. Det er barnevennlig og lyst. Og det holder seg kjempegodt opp til 3 dager i brødpose.
Og da det ble testet av min 3 år gamle prinsesse i huset ble det mer enn godkjent! Og siden hun heter Lykke, så måtte jo dette brødet bare bli et LYKKEBRØD!
Denne oppskriften gir 2 brød.
Jeg bruker 2 liters brødformer.
INGREDIENSER:
- 1 liter laktosefri melk
- 50 gr meierismør
- 30 gr lys sirup
- 20 gr Fiberhusk
- 500 gr Semper Grov
- 300 gr Schàr Bread
- 200 gr havremel (kjør glutenfri havregryn 30 sekunder i en foodprosessor)
- 2 ts Maldonsalt
- 1 pk tørrgjær
FREMGANGSMÅTE:
- Smelt smør i en kasserolle og tilsett melken.
- Varmes opp til 40 grader.
- Ha i sirup og fiberhusk og visp dette GODT sammen.
- Dekk til og la stå i 5 minutter.
- Ha alle de tørre ingrediensene i en egen bolle og rør dem sammen.
- Hell de tørre ingrediensene over i bakebollen med væsken.
- La kjøkkenmaskinen jobbe sammen deigen 5-6 minutter.
- I mens gjør du klar 2 brødformer som rommer 2 liter.
Bruk bakepapir eller spray dem med formfett. - Fordel deigen i de 2 formene, dekk til og la stå til heving 45 minutter på et lunt sted.
- Brødene stekes på nest nederste rist i ovnen i 45 minutter på 200 grader.
- Etter 45 minutter vippes brødene ut av formene og stekes videre i 15 minutter.
- Avkjøles på rist.
Lykkebrødene holder seg fint 2-3 dager i en tett brødpose av plast.
Dette er et mykt og lett brød.
Perfekt i matpakka!
Perfekt til å lage sandwich av!
Perfekt til å toaste!
Perfekt til arme riddere!