Langpannebrød
Denne oppskriften ble jeg inspirert av fra en svensk matblogger. Jeg gjorde noen små endringer og justeringer.
Resultatet ble et nydelig brød som bakes i langpannen veldig enkelt.
Dette er et veldig lett, luftig og barnevennlig brød.
Deles opp i små briks som deles i to. Perfekt for å lage sandwicher av!
Brødet holder seg like godt 3 dager i lukket brødpose.
Kan fint fryses og varmes 10 små minutter på 150 grader. Da blir det nesten som nystekt igjen.
Denne oppskriften er uten Fiberhusk. Her brukes potetmel i satsen for å binde opp deigen.
INGREDIENSER:
- 4 dl lett-melk
- 4 dl vann
- 40 gr potetmel
- 1 pk fersk gjær
- 20 ml vann
- 60 gr lys sirup
- 450 gr Semper Mix
- 450 gr Schâr Bread
- 130 gr knuste frø/kjerner
Bruk det du liker av gresskarkjerner, solsikkefrø, linfrø og sesamfrø.
Jeg bruker en blanding av alt i blandingsforhold 4-4-1-1 - 2 ts maldonsalt
- 2 M/L egg
FREMGANGSMÅTE:
- Ha melk og vann i en kasserolle og visp inn potetmelet.
- Kok opp mens du visper hele tiden.
- Ta kasserollen av like før det koker opp og væsken har tyknet.
- Ha væsken over i en bolle og sett til kjøl i kjøleskapet til væsken har en temperatur på 37-40 grader
- Hell 20 ml vann i bakebollen til kjøkkenmaskinen og smuldre gjæren opp i vannet før du visper gjæren ut.
- Ha så i sirupen og melkeblandingen som er temperert til 37-40 grader og visp det inn i gjærsatsen.
- Mål opp og tilsett alt mel, de knuste frø og kjernene, salt og eggene.
- La kjøkkenmaskinen jobbe deigen sammen på medium hastighet i 5-6 minutter.
- I mens gjør du klart en dyp langpanne som du dekker til med bakepapir.
Gjerne ha bakepapir godt opp etter kantene, da brødet vil heve en god del under steking. - Hell den løse deigen over langpannen og bruk en våt slikkepott til å fordele deigen utover hele pannen.
Men la det være igjen en liten centimeter i kantene. - Om du har 2 like langpanner, så kan du bruke den andre til å legge opp ned over langpannen under heving.
Har du ikke det, så kler du langpannen med plastfolie. - Deigen heves på et lunt sted i 1 time.
- Pensle deigen med flytende melange eller smeltet smør.
- Brødet stekes på nest nederste rist på 225 grader i 18-20 minutter.
- Avkjøles på rist uten bakepapir.
- Deles opp i passe store briks/biter.
Brødet holder seg fint 2-3 dager i brødpose av plast. Men kan fint fryses og er like godt da.