Langpannebrød

Facebookmail

Denne oppskriften ble jeg inspirert av fra en svensk matblogger. Jeg gjorde noen små endringer og justeringer.
Resultatet ble et nydelig brød som bakes i langpannen veldig enkelt.
Dette er et veldig lett, luftig og barnevennlig brød.
Deles opp i små briks som deles i to. Perfekt for å lage sandwicher av!

Brødet holder seg like godt 3 dager i lukket brødpose.
Kan fint fryses og varmes 10 små minutter på 150 grader. Da blir det nesten som nystekt igjen.

Denne oppskriften er uten Fiberhusk. Her brukes potetmel i satsen for å binde opp deigen.

INGREDIENSER:

  • 4 dl lett-melk
  • 4 dl vann
  • 40 gr potetmel
  • 1 pk fersk gjær
  • 20 ml vann
  • 60 gr lys sirup
  • 450 gr Semper Mix
  • 450 gr Schâr Bread
  • 130 gr knuste frø/kjerner
    Bruk det du liker av gresskarkjerner, solsikkefrø, linfrø og sesamfrø.
    Jeg bruker en blanding av alt i blandingsforhold 4-4-1-1
  • 2 ts maldonsalt
  • 2 M/L egg

FREMGANGSMÅTE:

  1. Ha melk og vann i en kasserolle og visp inn potetmelet.
  2. Kok opp mens du visper hele tiden.
  3. Ta kasserollen av like før det koker opp og væsken har tyknet.
  4. Ha væsken over i en bolle og sett til kjøl i kjøleskapet til væsken har en temperatur på 37-40 grader
  5. Hell 20 ml vann i bakebollen til kjøkkenmaskinen og smuldre gjæren opp i vannet før du visper gjæren ut.
  6. Ha så i sirupen og melkeblandingen som er temperert til 37-40 grader og visp det inn i gjærsatsen.
  7. Mål opp og tilsett alt mel, de knuste frø og kjernene, salt og eggene.
  8. La kjøkkenmaskinen jobbe deigen sammen på medium hastighet i 5-6 minutter.
  9. I mens gjør du klart en dyp langpanne som du dekker til med bakepapir.
    Gjerne ha bakepapir godt opp etter kantene, da brødet vil heve en god del under steking.
  10. Hell den løse deigen over langpannen og bruk en våt slikkepott til å fordele deigen utover hele pannen.
    Men la det være igjen en liten centimeter i kantene.
  11. Om du har 2 like langpanner, så kan du bruke den andre til å legge opp ned over langpannen under heving.
    Har du ikke det, så kler du langpannen med plastfolie.
  12. Deigen heves på et lunt sted i 1 time.
  13. Pensle deigen med flytende melange eller smeltet smør.
  14. Brødet stekes på nest nederste rist på 225 grader i 18-20 minutter.
  15. Avkjøles på rist uten bakepapir.
  16. Deles opp i passe store briks/biter.

Brødet holder seg fint 2-3 dager i brødpose av plast. Men kan fint fryses og er like godt da.

Translate »