Påskeboller
Myke og luftige boller med deilig smak av påske.
Disse er gøye og blir raskt en påskeslager.
INGREDIENSER:
- 3 dl melk
- 1 pk fersk gjær
- 2 ts fiberhusk
- 250 gr Semper Mix
- 250 gr Schàr B-mix (du kan også bruke Elda Allbruksmel)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 gr sukker
- 2 ts kardemomme
- 1/2 ts gurkemeie
- 50 gr romtemperert smør
- 2 egg (+ 1 egg til pensling)
- Finrevet skall fra 1 appelsin
- 1 dl av saften fra appelsinen
- 5 ss rapsolje
- 150 gr Freia sjokoladeknapper
- 1 pk Piano original vaniljekrem
- 200 gr Freia melkesjokolade
- 50 gr glutenfri Digestive kjeks
FREMGANGSMÅTE:
- Varm melken til fingervarm (37-40 grader) og løs gjæren opp i den.
- Visp så inn fiberhusk i væsken og la det svelle i 7-8 minutter.
- Bland sammen alt det tørre.
- Smuldre smøret godt inn i det tørre. Vær sikker på at det ikke er smørklumper igjen.
- Ha melblandingen og væsken opp i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
- Tilsett 1 egg, finrevet appelsinskall, appelsinsaft og rapsolje.
- Sett på kjøkkenmaskinen og la den gå i 7-8 minutter.
- Tilsett så sjokoladebitene og la gå bare et lite minutt ekstra.
- Har du ikke sjokoladeknapper og må hakk sjokoladen, prøv å unngå å få med det som har smuldret sammen. Kun bitene. Dette for å unngå at selve bolledeigen blir brun. Du vil ha lyse fine boller med mørke sjokoladebiter i.
- La deigen heve i bollen en god halvtime.
- Bruk Jyttemel til utbaking.
- Ha godt med Jyttemel på benken og kutt deigen opp i 10 emner som du ruller ut og legger på et stekebrett kledd med bakepapir.
- Etterheves under plastfolie i ca. 20 min.
- Sett stekeovn på 240 grader.
- Smør bollene inn i eggeblanding like før steking.
- Stekes i 10-12 min. Til dem er gylne og flotte.
- Avkjøles på rist.
- Smelt sjokoladen over et vannbad.
- Stikk så et hull på cirka 1 cm i diameter og bruk en sprøytepose til å sprøyte vaniljkremen inn i bollen.
Sprøyt helt til det tyter krem opp av hullet. - Dypp bollen opp ned i den smeltede sjokoladen før du drysser over grovhakket Digestivekjeks.
- La bollene stå til sjokoladen har stivnet.
- NYT!!