Påskeboller

Facebookmail

Myke og luftige boller med deilig smak av påske.
Disse er gøye og blir raskt en påskeslager.

INGREDIENSER:

  • 3 dl melk
  • 1 pk fersk gjær
  • 2 ts fiberhusk
  • 250 gr Semper Mix
  • 250 gr Schàr B-mix (du kan også bruke Elda Allbruksmel)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 gr sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 50 gr romtemperert smør
  • 2 egg (+ 1 egg til pensling)
  • Finrevet skall fra 1 appelsin
  • 1 dl av saften fra appelsinen
  • 5 ss rapsolje
  • 150 gr Freia sjokoladeknapper
  • 1 pk Piano original vaniljekrem
  • 200 gr Freia melkesjokolade
  • 50 gr glutenfri Digestive kjeks

FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm melken til fingervarm (37-40 grader) og løs gjæren opp i den.
  2. Visp så inn fiberhusk i væsken og la det svelle i 7-8 minutter.
  3. Bland sammen alt det tørre.
  4. Smuldre smøret godt inn i det tørre. Vær sikker på at det ikke er smørklumper igjen.
  5. Ha melblandingen og væsken opp i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
  6. Tilsett 1 egg, finrevet appelsinskall, appelsinsaft og rapsolje.
  7. Sett på kjøkkenmaskinen og la den gå i 7-8 minutter.
  8. Tilsett så sjokoladebitene og la gå bare et lite minutt ekstra.
  9. Har du ikke sjokoladeknapper og må hakk sjokoladen, prøv å unngå å få med det som har smuldret sammen. Kun bitene. Dette for å unngå at selve bolledeigen blir brun. Du vil ha lyse fine boller med mørke sjokoladebiter i.
  10. La deigen heve i bollen en god halvtime.
  11. Bruk Jyttemel til utbaking.
  12. Ha godt med Jyttemel på benken og kutt deigen opp i 10 emner som du ruller ut og legger på et stekebrett kledd med bakepapir.
  13. Etterheves under plastfolie i ca. 20 min.
  14. Sett stekeovn på 240 grader.
  15. Smør bollene inn i eggeblanding like før steking.
  16. Stekes i 10-12 min. Til dem er gylne og flotte.
  17. Avkjøles på rist.
  18. Smelt sjokoladen over et vannbad.
  19. Stikk så et hull på cirka 1 cm i diameter og bruk en sprøytepose til å sprøyte vaniljkremen inn i bollen.
    Sprøyt helt til det tyter krem opp av hullet.
  20. Dypp bollen opp ned i den smeltede sjokoladen før du drysser over grovhakket Digestivekjeks.
  21. La bollene stå til sjokoladen har stivnet.
  22. NYT!!

God Påske 🙂

Translate »