Suksessterte

Facebookmail

Er det ikke fantastisk med en kake som er naturlig glutenfri?!?
Og det er ikke så mye som er bedre enn en deilig suksessterte!
Seig og grov bunn, silkemyk smørkrem og knasende sprø sjokolade.

INGREDIENSER:

Nøttebunn

  • 6 eggehviter
  • 150 gr melis
  • 100 gr mandler
  • 100 gr hasselnøtter
  • 1 ts bakepulver

Smørkrem

  • 6 eggeplommer
  • 150 gr sukker
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 200 gr romtemperert meierismør

Sjokoladetrekk

  • 100 gr kokesjokolade

FREMGANSMÅTE:

Nøttebunn

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Rist gjerne nøttene litt i en tørr stekepanne først for ekstra god nøttesmak.
  3. Grovmal så nøttene. Jeg bruker la det være litt biter igjen. Syns det e godt med litt TYGG i bunnen.
  4. Pisk eggehvitene stive før du har i melis og pisker videre til marengs.
  5. Vend så nøttene og bakepulveret forsiktig inn i marengsen.
  6. Ha massen i en kakeform på 24cm med bakepapir i bunnen.
  7. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. Bruk en tannstikker for å sjekke at kaken er gjennomstekt.
  8. Avkjøl kaka i formen.

Smørkrem

  1. Del vaniljestangen på tvers og skrap ut vaniljefrøene.
  2. Ha så eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljefrø og vaniljestang i en kasserolle.
    Ps.. har du ikke vaniljestang, så har du en ts vaniljesukker i.
  3. Kok forsiktig opp mens du rører HELE tiden. Kremen vil tykne underveis. Det vil ta +/- 10 minutter.
  4. Ta kasserollen fra platen like før den koker opp. Fortsett å rør!
  5. Avkjøl kremen til romtemperatur. 20-25 grader. Dette er viktig!
  6. Rør så inn små biter av smøret litt og litt og sett kremen på kjøl.
  7. Når smørkremen er helt avkjølt brer du den over kaken som fortsatt står i formen.
  8. Bruk gjerne en gaffel for å lage mønster i smørkremen.
  9. Sett kaken i kjøleskapet en liten time.

Sjokolade

Når det gjelder sjokolade på suksessterten, fins det flere måte å gjøre det på.
Jeg har 2 forslag:

  1. Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøle den litt. Ringle så sjokolade over smørkremen.
    Sett så kaken til avkjøling igjen.
  2. Oppbevar sjokoladen kaldt før du finrasper den over kaken.

Uansett så vil du nå ha en fantastisk kake som garantert vil gi sukesess!!

Translate »