Scones
Scones er ofte et passe prominent følge med i en eksklusiv “Afternoon Tea”.
Og dem kjennetegnes med at det ikke brukes gjær i bakverket. Her er det bakepulveret som gjør jobben.
Jeg har laget min egen versjon av Scones som er et ypperlig følge med til både suppe, salater og selvsagt Afternoon Tea. Og ved å tilsette deilig Mozzarella i deigen blir dem ekstra saftige inni.
Det er ingen hevetid og du trenger ikke kjøkkenmaskin i denne oppskriften.
Så dette er en supersmart når du plutselig får besøk eller bare blir fysen på noe nybakt.
Gir: 4 porsjonsstore Scones.
Tid: Knappe 20 minutter.
INGREDIENSER:
- 175 gr Semper Mix (eller Fiber for litt grovere)
- 50 gr Havremel (glutenfri havregryn kjørt 30 sekunder i foodprosessor)
- 2 ts Bakepulver
- 1 ts Fiberhusk
- 1 ts Maldonsalt
- 1 ss sukker
- 50 gr revet Mozzarella
- 200 gr Mager Kesam
- 50 gr kald flytende margarin
- 1 stort egg
FREMGANGSMÅTE:
- Sett stekeovnen på 240 grader.
- Ha alle de tørre ingrediensene og ost i en bolle.
- Ha Kesam, margarin og 1 i en annen bolle og visp det GODT sammen.
- Vend det våte over det tørre.
- Bruk en solid slikkepott og vend alt godt sammen for hånd.
- Del deigen i 4 emner.
- Ha litt olje på hendene og form emnene til boller som du trykker til ca. 1,5 – 2 cm tykke pucker.
- Fordel dem på et stekebrett kledd med bakepapir.
- Kutt hver Scones med et kryss halvveis gjennom.
- Smør dem inn med sammenpisket egg og strø over litt Maldonsalt.
- Stekes midt i ovnen 12-14 minutter til dem er lett gyldne.
- Avkjøles på rist.
Scones er helt klart best nystekte småvarme!
Men kan fint fryses og er like gode etter tining og noen få minutter i ovnen igjen.