Påskevafler
Deilige myke vafler.. med smak av påske!
Ved å tilsette Solo, gul konditorfarge og finrevet skall av appelsin i vaffelrøren får vaffelen en deilig appelsinsmak.
Og ved å toppe vaffelkaken med krem eller sjokoladkrem, samt appelsinfileter og påskeegg av sjokolade så har du smaken av påske i din vaffel.
FARLIG GODE!
INGREDIENSER:
- 50 gr meierismør
- 200 Semper Mix
- 50 gr sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- Revet skall fra 1 appelsin
- 3 dl H-melk
- 1 dl Solo
- 2 store egg
- 2 ts gul konditorfarge
TOPPING:
- 3 dl kremfløte
- 100 gr mørk kokesjokolade (valgfritt)
- 2 appelsiner
- 200 gr sjokoladeegg
FREMGANGSMÅTE:
- Smelt meierismøret og avkjøl.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Visp så inn melk, konditorfarge, appelsinskall og Solo.
- Hell det avkjølte smøret i og rør inn.
- Tilsett mel, vaniljesukker og bakepulver og visp inn til en jevn og fin røre.
- La røren svelle 30 minutter.
- Stek vaflene godt gyldenbrune.
- Smelt sjokoladen i vannbad eller mikro. (valgfritt)
- Pisk kremen luftig.
- Vend så sjokoladen inn i kremen forsiktig og sett til kjøling. (valgfritt)
- Grovhakk halvparten av sjokoladeeggene.
- Skjær ut fileter av appelsinkjøttet.
- Server påskevaflene varme med kald sjokoladekrem, appelsinfileter og noen grovhakkede og noen hele påskeegg på toppen.
DET er påskekos det!!