Påskevafler

Facebookmail
Din vurdering

Deilige myke vafler.. med smak av påske!
Ved å tilsette Solo, gul konditorfarge og finrevet skall av appelsin i vaffelrøren får vaffelen en deilig appelsinsmak.
Og ved å toppe vaffelkaken med krem eller sjokoladkrem, samt appelsinfileter og påskeegg av sjokolade så har du smaken av påske i din vaffel.

FARLIG GODE!

INGREDIENSER:

  • 50 gr meierismør
  • 200 Semper Mix
  • 50 gr sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • Revet skall fra 1 appelsin
  • 3 dl H-melk
  • 1 dl Solo
  • 2 store egg
  • 2 ts gul konditorfarge

TOPPING:

  • 3 dl kremfløte
  • 100 gr mørk kokesjokolade (valgfritt)
  • 2 appelsiner
  • 200 gr sjokoladeegg

FREMGANGSMÅTE:

  1. Smelt meierismøret og avkjøl.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Visp så inn melk, konditorfarge, appelsinskall og Solo.
  4. Hell det avkjølte smøret i og rør inn.
  5. Tilsett mel, vaniljesukker og bakepulver og visp inn til en jevn og fin røre.
  6. La røren svelle 30 minutter.
  7. Stek vaflene godt gyldenbrune.
  8. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikro. (valgfritt)
  9. Pisk kremen luftig.
  10. Vend så sjokoladen inn i kremen forsiktig og sett til kjøling. (valgfritt)
  11. Grovhakk halvparten av sjokoladeeggene.
  12. Skjær ut fileter av appelsinkjøttet.
  13. Server påskevaflene varme med kald sjokoladekrem, appelsinfileter og noen grovhakkede og noen hele påskeegg på toppen.

DET er påskekos det!!

Translate »