Banan og Mandelvaffel

Facebookmail

Deilige tykke og myke Banan og Mandelvafler!
Ved hjelp av overmodnede bananer så gir det disse vaflene naturlig søtning og et litt sunnere resultat. Og ved å bruke mandelmel gir det både deilig smak og konsistens i vaflene.
Disse vaflene ble raskt en stor favoritt her i huset!

INGREDIENSER:

  • 50 gr meierismør
  • 2 medium store overmodnede bananer
  • 120 gr glutenfritt mel (Semper Mix, Laila Melmiks eller Elda Allbruksmel)
  • 60 gr mandelmel
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts maldonsalt
  • 2,5 dl H-melk

Ved å bruke laktosefritt smør og melk, samt bruke Semper Fin Mix så vil vaflene blir laktosefrie også.
Og resultatet blir akkurat like godt!

FREMGANGSMÅTE:

  1. Smelt smøret og avkjøl til romtemperatur.
  2. Mos bananene i en bolle med en gaffel til dem blir til en røre.
  3. Visp så inn eggene.
  4. Ha i de tørre ingrediensene. Mel, mandelmel, salt og bakepulver.
  5. Spe ut med melk og smeltet smør og visp røren til en jevn og passe tykk røre.
  6. Stek vaflene godt gyldenbrune.
  7. Lagre vaflene oppå hverandre for myke deilige vafler.
  8. Lagre vaflene på rist hver for seg for sprøere vafler.

Disse vaflene er fantastiske servert med bananskiver, rømme og lønnesirup!
Men du kan selvsagt servere dem med akkurat den toppingen DU liker.

Translate »