Kremet pasta med kylling, bacon, sopp, spinat og soltørkede tomater.

Facebookmail
Din vurdering

PS. Bilder kommer.

Dette er en deilig pastarett til hele familien.
Jeg bruker Barilla sin spagetti i denne retten da jeg syns den har tilnærmet lik konsistens som vanlig spagetti. Bare sørg for å kok den i rikelig masse vann som er godt saltet.

Jeg liker å bruke lårfilet av kylling i denne retten, da den er mye saftigere. Men du kan selvsagt bruke vanlig kyllingfilet og. Pass da på å ikke steke kyllingen tørr.

Tidsforbruk: ca. 30 minutter
Rekker til: 2 voksne og 2 barn

INGREDIENSER:

  • 600 gr kylling lårfilet
  • 100 gr bacon
  • 200 gr fersk champignon
  • 100 gr fersk spinat
  • 1 gul løk i skiver
  • 2 hvitløksfedd finhakket
  • 2 dl fløte
  • 1 dl eplejuice
  • 30 gr myke soltørkede tomater
  • 1 håndfull fersk basilikum (ev. 1 ss tørket basilikum)
  • 50 gr finrevet parmesan
  • smak til med salt & pepper
  • 400 gr Barilla spagetti

FREMGANGSMÅTE:

  1. Sett på kokevann til spagettien. Husk å salte vannet godt.
  2. Kutt opp kylling, bacon og sopp i passe munnfulle biter.
    OBS. pass på å skjære opp kylling på egen skjærefjøl!
  3. Stek først kylling raskt på relativt sterk varme som du krydrer lett med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet da både bacon og soltørkede tomater gir salt i retten. Ta kyllingkjøttet av stekepannen.
  4. Stek så bacon til det er sprøstekt og legg til side.
  5. Så steker du soppen i godt med smør og krydrer med salt og pepper. Gi soppen god stekefarge.
  6. Omtrent nå skal kokevannet til spagettien fosskoke. Tilsett spagetti og kok den al dente.
    Al dente betyr at pastaen skal ha litt tyggemotstand. Men smak deg til. Du vil IKKE ha overkokt pasta!
  7. Ha kylling og bacon tilbake i stekepannen sammen med soppen.
  8. Tilsett så løk og hvitløk og la det surre på medium varme 2-3 minutter sammen med kylling, bacon og soppen.
  9. Hell i eplejuicen og la det surre noen minutter til så den reduseres inn til halvparten. Ca. 5-6 minutter.
  10. Vend inn spinaten og tilsett fløten og la det trekke 2-3 minutter på svak varme.
  11. Grovhakk de soltørkede tomatene og ha i.
  12. Rør inn parmesanen og ha i fersk basilikum som er grovt revet.
  13. Vend så spagetti sammen med sausen før servering.
  14. Topp med enda mer deilig parmesan og nyyt!
Translate »