PEPPERKAKER og PEPPERNØTTER

Facebookmail


Peppernøtter og pepperkaker hører jula til.
Duften som siver ut i huset i det du har julekryddrene opp i den varme sirupen er starten på førjulstiden for meg.
Denne oppskriften garanterer sprø pepperkaker som smaker fantastisk.
Du får en deig som er utrolig lett og fin å jobbe med. 
Bare følg oppskriften nøye så garanterer jeg perfekte pepperkaker til jul!

INGREDIENSER:

  • 500 gr Toro fin kakemiks
  • 150 gr sukker
  • 250 gr lys sirup
  • 3 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts nellik
  • 1 ts pepper
  • 2 ts natron
  • 150 gr kaldt meierismør
  • 1 stort egg

PS
Ved å bytte ut meierismør med plantebasert smør så vil disse pepperkakene være melkefrie.

20151126_002653

FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm opp sukker og sirup i en kasserolle før du tilsetter alt krydderet og natron. Rør hele tiden til massen begynner å skumme.
    Da tar du kasserollen av pannen og tilsetter smøret som du har kuttet i biter.
  2. La massen kjøles til romtemperatur før du rører inn egget.
  3. Ha massen over i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
  4. Bruk K-kroken og la maskinen jobbe på medium hastighet mens du tilsetter melet litt og litt. Deigen vil virke litt tung og hard underveis. Men la maskinen jobbe melet godt inn.
  5. Hold eventuelt igjen 15-20 gram om deigen virker fast og tørr. Denne justeringen kan komme avhengig av størrelse på egget. Så lite skal til.
  6. Ta deigen ut av bakebollen og kna den sammen med hendene. Deigen skal nå være fast og smidig.
  7. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet. Gjerne natta over.
  8. Dagen etter tar du deigen ut og lar den tempere seg før du deler deigen i 4 emner.

Sett stekeovnen på 180 grader. (ikke varmluft)

Pepperkaker:

  1. Ha bittelitt mel på benken og kjevle ut hvert emne til en firkant.
    Ca 3-4 mm tykk.
  2. Trykk ut dine pepperkakefigurer og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.
  3. Avskjæret knar du inn i neste deig-emne igjen.
  4. Stek pepperkakene 5-7 minutter. Litt avhengig av tykkelsen på pepperkakene dine. Men følg med under steketiden.
    Du ønsker dem ikke for mørke. Da får dem en bitter og brent smak.
  5. Pepperkakene vil være myke når du tar dem ut av ovnen.
  6. La pepperkakene avkjøle seg FØR du tar dem av stekebrettet.

Nå skal du ha knasende sprø og smakfulle pepperkaker.
Så er det bare å dekorere pepperkakene akkurat slik du har lyst.

Peppernøtter:

  1. Rull hvert emne ut til pølser. Så kutter du opp små munnfulle biter som du triller ut i hånden.
  2. Ha peppernøttene på stekebrettet og stek dem 12-15 minutter på 180 grader i ovnen. (ikke varmluft)
  3. Når du tar ut peppernøttene fra ovnen vil dem være litt myke. Men la dem avkjøles på stekebrettet. Da vil dem bli deilige og sprø.
  4. Nå har du noen fantastiske peppernøtter som smaker JUL og litt pepper 😉

Pepperkakene og Peppernøttene oppbevares i en lufttett kakeboks.


Translate »