SJOKOLADEKAKE
Lavkarbo sjokoladekake som er både gluten og laktosefri… og som smaker godt… GÅR DET??
JAVISST!! Den smaker ikke bare godt, den smaker himmelsk!! Den er saftig og med deilig søt og dekadent sjokoladesmak. Rømmen i kaken er med på å gi litt deilig syrlighet, samtidig som espressoen er med på å gi kaken deilig mørk dybde i smaken.
Her kan du med god samvittighet nyte et stykke kake midt i uka 🙂
Også er det jo ikke en ulempe at den er særdeles lett og rask å lage heller.
Det er mest sannsynlig 3 ting i denne oppskriften som ikke alle har i skapet sitt.
– Finesse Bakesukker. Kanskje den beste alternative søtningen som fins på markedet.
– Havrefiber. Brukes som melerstatning for dem som spiser lavkarbo.
– Xanthan gum. Er med på å binde deigen som et alternativ til gluten som vi ikke har i glutenfritt mel.
Du MÅ ha disse tingene, da jeg har prøvd med andre alternative tilsetninger, og da har ikke resultatet blitt like godt.
Det smaker ikke like godt av kaken om du prøver med sukrin i stedet for Finesse Bakesukker. Det er STOR smaksforskjell.
Alle disse fås kjøpt i de fleste helsekoster eller på nettsiden:
www.tights.no
Oppskriften er inspirert fra nettsiden Omhelse med noen endringer.
INGREDIENSER:
BUNN
- 5 medium store egg
- 175 gr Finesse Bakesukker
- 60 gr meierismør *
- 300 gr laktosefri lettrømme
- 100 gr mandelmel (ikke fettredusert)
- 100 gr havrefiber
- 50 gr kakaopulver
- 1 ts natron
- 0,5 ts xantham gum
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 god klype maldonsalt
- 50 ml kald espresso
SJOKOLADEKREM
- 140 gr romtemperert meierismør
- 200 gr laktosefri Philadelphiaost
- 150 gr Finesse Bakesukker
- 40 gr kakaopulver
- 0,5 ts vaniljekstrakt
- 25 ml kald espresso
FREMGANGSMÅTE:
BUNN
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Smelt smøret og ta det av platen.
- Pisk egg og sukker til eggedosis med kjøkkenmaskinen.
- Mål opp alle de tørre ingrediensene i en egen bolle.
- Ha så rømme, smeltet smør og de tørre ingrediensene i bakebollen og la kjøkkenmaskinen jobbe røren sammen.
Viktig å la kjøkkenmaskinen jobbe alt GODT sammen så det ikke er noen klumper i røren. - Smør en kakeform på 24 cm godt inn med smør.
- Hell røren i formen og fordel den pent ut over med en slikkepott.
- Stekes midt i ovnen ca. 40 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke at det ikke henger røre igjen på pinnen.
Da er kaken ferdig. - Settes til avkjøling før sjokoladekrem smøres på.
SJOKOLADEKREM
- Ha alle ingrediensene i bakebollen til kjøkkenmaskinen og pisk det til en luftig og klumpfri sjokoladekrem.
La maskinen piske sjokoladekremen ekstra godt, da det tar litt tid før all kremosten har løst seg opp. - Smørkremen smøres over den romtempererte kaken.
- Pynt gjerne med litt mandelspon på toppen av kaken.
- Kaken oppbevares best kjølig. Og blir nesten bare bedre dag 2 og 3.
HVEM SKULLE TRO AT DETTE VAR LAVKARBO, GLUTENFRITT OG LAKTOSEFRITT???? 😀