VANILJEKAKER
Det er ikke alltid man lykkes med baksten. Og denne oppskriften er faktisk et resultat av en mislykket bakst.
For egentlig skulle jeg lage Vaniljekranser.
Alt gikk veldig bra underveis. Men da jeg skulle ha deigen i sprøyteposen syntes jeg den var litt for fast, og jeg tilsatte 1 spiseskje vann (20 ml). Deigen føltes mye bedre og jeg sprøytet ut di lekreste kransene.
Men det viste seg raskt at kransene fløt ut i ovnen. Dette ble ikke mye Vaniljekranser nei.
MEN… da kakene var ferdig stekte og avkjølte måtte jeg jo smake på dem. Og gjett hva, di smakte jo fantastisk!!
Lignet ikke Vaniljekranser, men runde kaker. Og jeg syns faktisk dem smakte bedre enn Vaniljekranser! Porøs på utsiden og myk og litt seig inni. Mest sannsynlig så hadde den mengden med vann jeg tilførte gjort denne forskjellen.
Så da endte jeg opp med deilige Vaniljekaker, i stedet for Vaniljekranser.
En nesten ny julekake er herved laget: VANILJEKAKER 🙂
I denne oppskriften er det særs viktig å bruke en ekte vaniljestang. Ikke vaniljesukker eller essens.
Det gjør den STORE forskjellen på smaken!
INGREDIENSER:
- 1 vaniljestang
- 180 gr sukker
- 200 gr romtemperert meierismør
- 1 egg
- 250 gr Semper mix
- 75 gr mandelmel
- 20 ml vann
FREMGANGSMÅTE:
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- Bland vaniljefrøene med 20 gr sukker og klem frøene sammen med sukkeret slik at frøene skilles.
- Ha så sukkeret med vaniljefrøene, resten av sukkeret og romtemperert meierismør i bakebollen og visp det til luftig smørkrem.
- Tilsett egget og visp det inn i smørkremen.
- Bytt til K-kroken på kjøkkenmaskinen
- Vei opp mel og mandelmel og ha det i smørkremen.
- Tilsett vannet og la kjøkkenmaskinen jobbe sammen deigen
- Ha halvparten av deigen i en sprøytepose med den største tuppen på.
- Gjør klart stekebrett med bakepapir og sprøyt 20 kaker pr brett.
Det må være litt mellomrom for kakene flyter litt ut under steking. - Sett kakene til kjøling 1 time før dem stekes.
- Stek så kakene i stekeovn på 200 grader ca. 10 minutter til dem er lett gylne i fargen.
- La dem hvile 4-5 minutter på stekebrettet før du avkjøler dem på rist.
- Oppbevares i tett kakeboks.