SJAKKRUTER

Facebookmail

Sjakkruter hører julen til, og for mange 1 av 7 slag til jul.

Med denne supre deigen så er dette virkelig gøye julekaker å lage både for store og små. Den er veldig fin å jobbe med. Også er både konsistens og smak fantastisk!! Knasende sprø uten at dem ryr sammen bare man nærmer seg dem. Og kombinasjonen av vanilje og kakaosmak som smelter sammen er himmelsk!

INGREDIENSER:

  • 100 gr sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 gr romtemperert meierismør
  • 1 egg
  • 225 gr Semper mix
  • 75 gr Jyttemel blå
  • 2 ss bakekakao

FREMGANGSMÅTE:

  1. Pisk romtemperert smør, sukker og vaniljesukker hvitt.
  2. Tilsett egget og la det piskes inn.
  3. Bytt til K-kroken på kjøkkenmaskinen.
  4. Sikt så melet i og la kjøkkenmaskinen jobbe melet inn til deigen samler seg.
  5. Ha deigen på en melet benk og del den i 2 helt like deler. Vei gjerne for å være sikker.
  6. Den ene delen har du tilbake i bakebollen og tilsetter 2 ss kakao.
  7. La kjøkkenmaskinen blande kakaoen godt inn i deigen.
  8. Nå har du en lys og en mørk deig som du former til en kvadratisk pølse på tykkelse med 1 x 1 cm.
    Det er viktig at den lyse og mørke pølsen er lik i tykkelse!
  9. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den til kjøling i kjøleskapet minst 2 timer, gjerne natten over.
  10. Sett stekeovnen på 200 grader og kle 2 stekebrett med bakepapir.
  11. Finn frem en skarp kniv.
  12. Ta deigene ut fra kjøleskapet og legg dem inntil hverandre.
  13. Skjær så 5 mm tykke ruter av deigen.
    2 hvite og 2 mørke som du setter sammen i sjakkmønster.
  14. Disse legges på stekebrett og kan ligge relativt tett for dem vil ikke flyte utover.
  15. Sjakkrutene stekes 10 minutter midt i ovnen til dem er lett gylne.
  16. La dem hvile 3-4 minutter på stekebrettet før du avkjøler dem på rist.
  17. Gjenta til alt er stekt.
  18. Oppbevares i tett kakeboks.

Translate »