HVIT GLØGG

Facebookmail

Hvit gløgg er kanskje ikke så vanlig. De aller fleste kjenner nok bedre til den røde gløggen.
Men prøv gjerne min oppskrift på hvit gløgg. Den er mye lettere og mer forfriskende enn den søtere og mer dype smaken av rød gløgg. Samtidig så både smaker og dufter den av jul. Bare ved å la den stå å trekke på platen så dufter det jul i hele huset. Dette blir fort en favoritt i julehuset 🙂

Det er viktig å bruke en eplemost av god kvalitet. Gjerne en ufiltrert.

Min versjon er uten alkohol så både store og små kan få en smak av jul i glasset.
Om du vil ha en mer voksen smak på gløggen så bytter du ut eplemosten med 1 flaske knusktørr riesling og 1 dl cognac. Særs viktig da at gløggen ikke overstiger 78 grader, for da fordamper alkoholen.

INGREDIENSER:

  • 1 liter god eplemost (gjerne ufiltrert)
  • 50 ml honning
  • 2 kanelstenger
  • 2 skiver fersk ingefær (1 cm tykke)
  • 5 nellikspiker
  • 5 knuste kardemommekjerner
    (kan erstattes med 1 ts malt kardemomme)
  • 1 stjerneanis
  • 1 appelsin (riv av og bruk bare skallet)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Ha alle ingrediensene i en kasserolle og varm opp til like før kokepunktet.
  2. Rør om og skru varmen helt ned.
  3. Legg på lokk og la gløggen trekke 15-20 minutter så smakene setter seg.
  4. Sil av gløggen og ha i et glass som tåler varme.
  5. Serveres rykende varm med en sitronskive og kanelstang.
Translate »