Baguetter

Facebookmail

Deilige luftige og myke baguetter.
Ofte en fristelse i de fleste kaffebarer, kiosker og bensinstasjoner som vi ikke kan spise.

Da er løsningen å lage sine egne hjemmelagde deilige baguetter! Påsmurt og servert akkurat som DU liker!
– ferske med ost, skinke agurk og tomat.
– smeltede i mikro med masse ost og skinke.
– crunchy og deilige med ost og skinke fra en toaster.
– gratinert i ovnen med tacokjøttdeig, mais og ost.
Mulighetene er uendelige.
Og med mine baguetter vil dem smake fantastisk uansett hvilket fyll du topper dine med.

Oppskriften er med enkle ingredienser som de fleste har i skapet. Og med enkel og grei fremgangsmåte.
Eneste tingen jeg vil råde deg til er å investere i baguettformer. Dette gjorde resultatet på mine baguetter SÅ mye bedre!
Jeg kjøpte mine på Søstrene Grene til en svært billig penge. Så dette er en liten investering for å gi et flott resultat.

INGREDIENSER

  • 400 gr Semper Mix
  • 200 gr Semper Fiber Mix
  • 2 ts Fiberhusk
  • 1 ps tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 ss honning
  • 6 dl vann
  • 0,5 dl rapsolje (45 gr)

FREMGANGSMÅTE

  1. Temperer vann til 38-40 grader i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
  2. Tilsett fiberhusk, honning og gjær.
  3. Visp dette godt sammen, dekk til, og la stå i 5 minutter.
  4. Bland alle de tørre ingrediensene i en egen bolle.
  5. Tilsett så de tørre ingrediensene og olje i bakebollen med væsken.
  6. La kjøkkenmaskinen jobbe med deigen på medium lav hastighet 5-6 minutter.
  7. Dekk til bollen og sett til heving 1 time på en lun plass.
  8. Etter 1 timer drysser du litt Jyttemel på benken og heller deigen over.
  9. Jobb forsiktig med deigen med tørre hender. Tilsett eventuelt litt Jyttemel.
    Men ikke for mye. Da blir baguettene raskt tørre.
  10. Del deigen opp i 4 emner som rulles ut til en pølse.
  11. Hver pølse deles opp i 2 baguetter. Totalt 8 baguetter.
    Dette er selvsagt litt avhengig av hvor store du ønsker dine baguetter.
  12. Legg hver baguett på baguettformen og dekk til med et håndkle.
  13. Etterhveves 30 minutter.
  14. Sett stekeovnen på 225 grader.
  15. Skjær 2 snitt og sikt over litt mel over baguettene for et rustikt og flott preg på dem.
  16. Baguettene stekes 20-25 minutter. Litt avhengig av din stekeovn.
  17. Baguettene er ferdige når dem er lett gylne i fargen.
  18. Avkjøles på rist.

Tips

Baguettene er ypperlig for å fryse. Dem er like gode når man tar dem opp igjen. Gi dem noen minutter i stekeovnen med et bakepapir som er vridd opp i vann rundt baguetten. Da blir dem som nystekte med sprø skorpe og saftig inni.

Translate »