Hjæmlaga fiskekaker

Facebookmail

Oppskrift1

FISKEKAKER e en superflott måte å få barna (og voskne barn) til å spise mere fisk.
Men ikke alle fiskekakene man får kjøpt i butikkene e så veldig mye FISK. Og da e de ikke alltid så veldig sunne.
Så da hive man sæ rundt å lager deilige fiskekaker selv. Sunne og gode… og proppfulle av FISK.

– 2 kg seifilet
– 2,5 dl melk
– 2,5 dl fløte
– 5 ss potetmel
– 5 egg
– 1 grovhakket løk
– 1 grovhakket purreløk
– 1 neve finkuttet gressløk
– 1 ts muskat
– 4 ts salt
– 2 ts nykvernet pepper
– 2 ts sukker

Det er viktig at fisken tas rett ut fra kjøl og er kald. Kutt opp fisken i grovere biter før du har den og salt i en foodprosessor.
Spe på med melk og fløte til en jevn masse. Tilsett så potetmel, all løk og egg. Kjør massen til en fin masse. Her justere du akkurat så grov eller fin du liker fiskekakene dine.
Smak til med sukker, muskat, salt & pepper.
Sett farsen 30 minutter i kjøleskapet.
Form så passe store fiskekaker med en spiseskje og en fuktet hånd. Stekes på medium varme i en panne med olje og smør. Snu dem gjerne flere ganger.
Tips… stek ÈN fiskekake først som du smaker på… siste sjanse for å justere smak og konsistens nå.

 

Porsjoner fiskekakene dine og frys dem. Nytes til deilig fiskekakemiddag eller nystekt på grovbrød med majones, agurk og tomat.
Min rare fiskekakemiddag består av nystekte fiskekaker, kokt mandelpotet med stekefett over sæ, kokt spagetti med litt ketchup over,kokt grønnsaksblanding og tyttebær.

SPIS MER FISK!

Translate »