Pizzasnurrer

Facebookmail

Alle elsker pizza!
Og når du ruller opp pizzaen så er den genial å ta med på tur og i matpakka. Perfekt som TV-snacks.
Nydelige nystekte, men er også geniale å fryse for å ta opp når du er fysen på no snadder.
Noen minutter i ovnen eller sekunder i mikroen gjør dem som nystekte igjen.

ROLL UP THIS PIZZA!

INGREDIENSER:

  • 1 boks mager kesam
  • 1,5 dl kokende vann
  • 1,5 dl melk
  • 500 gr Semper grov mix
    Kan fint bruke en lys meltype om du ønsker dem helt fine.
  • 70 gr Jyttemel blå original
  • 150 gr meierismør
  • 50 gr fersk gjær
  • 2 ts fiberhusk
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg til pensling

+ ønsket pizzafyll og revet pizzaost.
F.eks:
– God pizzasaus, god skinke og revet mozzarella.
– God pizzasaus, champignon, løk og revet mozzarella.
– God pizzasaus, pepperoni og revet mozzarella.
– God pizzasaus, stekt kjøttdeig og revet mozzarella.
– Tacosaus, stekt kjøttdeig, mais og revet mozzarella.

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland kesam med melk og vann i bollen til kjøkkenmaskinen.
  2. Tilsett fiberhusk og rør godt om før du lar det svelle i 2 minutter.
  3. Ha så i Jyttemelet før du lar deigen gå i 4-5 minutter med K-kroken i kjøkkenmaskinen.
  4. Smuldre gjær i deigen før du tilsetter smeltet smør, salt, sukker og mel.
  5. Kjør deigen 4-5 minutter til i kjøkkenmaskinen før du dekker til den med et fuktig håndkle og lar den stå til heving i ca. 30 minutter.
  6. Dryss litt Jyttemel på benken før du vender deigen over.
  7. Del deigen opp i 2 emner og kjevle hvert emne ut til et rektangel.
    Dryss litt mel på emnet og kjevlen før du kjevler ut. Og ikke trykk etter. Bare kjevle den lett og forsiktig.
  8. Smør på pizzafyll og dryss på (rikelig med) revet ost.
  9. Bruk en pizzaskjærer å skjær ut strimler på ca 3 cm bredde.
  10. Ved hjelp av en deigskrape ruller du forsiktig pizzasnurrene sammen og vender dem over på et stekebrett kledd med bakepapir. Gi dem et lite dytt på toppen.
    Du får cirka 20 pizzasnurrer av oppskriften, litt ut fra hvor store og tykke du liker dem.
    Men vær obs, dem etterhever en del.
  11. Dekk til pizzasnurrene med et håndkle og la dem etterheve i ca 20 minutter.
  12. Sett stekeovnen på 225 grader.
  13. Pensle pizzasnurrene med litt egg og melkeblanding før du drysser på godt med revet ost.
  14. Stek så pizzasnurrene på nest nederste rist i ca 15 minutter.
  15. Avkjøles på rist så lenger du klare å holde fingrene unna dem.

Pizzasnurrene kan fint fryses.
Tines og varmes opp enten noen minutter i stekeovnen eller noen sekunder i mikroen.
Perfekt turmat eller niste.

Translate »