Rømmegrøt

Facebookmail

Fløyelsmyk glutenfri rømmegrøt!
Denne oppskriften la jeg ut for noen år sia til St. Hans på Facebook. Og den er nå en av de mest besøkte innleggene mine.
Hvert år får jeg utallige henvendelser om rømmegrøt både til 17.mai og St. Hans. Så nå var det på tide at jeg la utskriften ut på nettsiden sammen med alle de andre oppskriftene også 🙂

Ingredienser:

  • 2 dl glutenfritt mel (Toro kakemiks eller Schàr C-mix)
  • 3 dl seterrømme
  • 6 dl H-melk
  • 2 ts sukker (valgfritt, men jeg syns det gir grøten en deilig smak.)
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Ha rømmen i en kasserolle å la den koke opp på medium sterk varme mens du rører HELE TIDEN.
  2. Sikt cirka halvparten av melet i og rør kraftig.
  3. Skru platen helt ned på 2/9 og la grøten småputre.
  4. Nå vil rømmen skille ut smør som du tar av med en spiseskje.
  5. Ha smøret i en skål som du lar stå i ovnen på 50 grader.
    Dette smøret bruker du som topping på grøten ved servering.
  6. Sikt så i resten av melet og tilsett sukkeret.
  7. Spe grøten ut med melk mens den småputrer og du rører hele tiden.
  8. La grøten småputre i cirka 10 minutter.
  9. Smak til med salt like før servering.
  10. Topp grøten med rømmesmøret, kanel og sukker.
  11. Nytes med iskald melk eller rødsaft.
Translate »