Knekkebrød

Facebookmail

Disse knasende sprø knekkebrødene må du prøve!
Superenkle å lage med få ingredienser.

Ingredienser:

  • 450 gr blanding med gresskarkjerner/solsikkefrø/linfrø/sesamfrø
  • 40 gr Fiberhusk
  • 5 gr Maldonsalt (1 ts)
  • 4 dl vann (40 grader)

Fremgangsmåte:

  1. Gjør klar 2 stekebrett med bakepapir.
  2. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
  3. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  4. Tilsett vann som er temperert til ca. 50 grader.
  5. Rør dette godt sammen med en gang.
  6. Bruk en slikkepott for å fordele røren utover begge stekebrettene. Dypp slikkepotten i litt vann for lettere å fordele røren.
    Det er viktig å gjøre dette raskt før røren blir for tørr!
  7. Knekkebrødene skal være ca. 0,5 cm tykke.
  8. Stek så begge brettene med knekkebrød i 15 minutter.
  9. Ta ut knekkebrødene og løft dem av stekebrettet med bakepapiret på og legg dem opp ned på kjøkkenbenken.
  10. Skru stekeovnen ned til 150 grader.
  11. Dra bakepapiret forsiktig av knekkebrødene.
  12. Bruk nå et pizzahjul for å skjære knekkebrødene i ønsket størrelse.
  13. Legg så knekkebrødene med den mest stekte siden NED på stekebrettene igjen.
  14. Ha knekkebrødene inn i ovnen igjen og stek dem videre i 1 time.
  15. Etter 1 time har du knasende sprø knekkebrød.
  16. Viktig å avkjøle knekkebrødene HELT før du har dem i en lufttett boks.
Translate »