Knekkebrød
Disse knasende sprø knekkebrødene må du prøve!
Superenkle å lage med få ingredienser.
Ingredienser:
- 450 gr blanding med gresskarkjerner/solsikkefrø/linfrø/sesamfrø
- 40 gr Fiberhusk
- 5 gr Maldonsalt (1 ts)
- 4 dl vann (40 grader)
Fremgangsmåte:
- Gjør klar 2 stekebrett med bakepapir.
- Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Tilsett vann som er temperert til ca. 50 grader.
- Rør dette godt sammen med en gang.
- Bruk en slikkepott for å fordele røren utover begge stekebrettene. Dypp slikkepotten i litt vann for lettere å fordele røren.
Det er viktig å gjøre dette raskt før røren blir for tørr! - Knekkebrødene skal være ca. 0,5 cm tykke.
- Stek så begge brettene med knekkebrød i 15 minutter.
- Ta ut knekkebrødene og løft dem av stekebrettet med bakepapiret på og legg dem opp ned på kjøkkenbenken.
- Skru stekeovnen ned til 150 grader.
- Dra bakepapiret forsiktig av knekkebrødene.
- Bruk nå et pizzahjul for å skjære knekkebrødene i ønsket størrelse.
- Legg så knekkebrødene med den mest stekte siden NED på stekebrettene igjen.
- Ha knekkebrødene inn i ovnen igjen og stek dem videre i 1 time.
- Etter 1 time har du knasende sprø knekkebrød.
- Viktig å avkjøle knekkebrødene HELT før du har dem i en lufttett boks.