17.mai Ostekake
Hipp, Hipp Hurra for norges vakre og kjære nasjonaldag!
Selvsagt må en slik dag feires med kake. Og hva kan vel være mer passende enn en nydelig ostekake i rødt, hvitt og blått??
Oppskriften på denne ostekaken er hentet med inspirasjon fra Det Søte Liv. Bare tilpasset med glutenfri bunn.
Tvisten og den lille utfordringen i denne kaken ligger i gelèlaget som skal midt i ostekremen.
Jeg elsker kake… alle slags kaker! Skikkelig kakemonster faktisk. Og æ like å lage kaker. Men rent estetisk har jeg aldri hatt noen konditorhånd for pynting. Så det var med litt skrekkblandet fryd jeg bestemte meg for å prøve denne.
Overraskelsen var ditto stor da jeg fant ut at denne kaken var overraskende lett å lage og pynte.
Og jeg syns faktisk selv at den ble riktig så vakker og en nasjonaldag verdig!
Denne kaken kan enkelt lages laktosefritt.
Bruk da laktosefritt smør, rømme, kremost og kremfløte. Den smaker akkurat like godt 🙂
Ingredienser:
BUNN
- 300 Gullòn glutenfri digestive kjeks (fås kjøpt på Normal)
- 1 ss brunsukker
- 100 gr smeltet meierismør
OSTEFROMASJ
- 1 pk Freia sitrongelèpulver
- 3 dl kokende vann
- 200 Philadelphia kremost
- 120 gr melis
- 3 dl seterrømme
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
BLÅTT GELÈLAG
- 1 pk blåbærgelèpulver
- 2,5 dl kokende vann
RØDT GELÈLAG
- 1 pk jordbærgelèpulver
- 2,5 dl kokende vann
PYNT
- Jordbær
- Blåbær
- Hvite marengs
Fremgangsmåte:
- Smelt smør.
- Knus kjeksen.
- Bland sammen kjeks, smør og sukker.
- Sett en kakering på 24 cm direkte på et kakefat.
- Press kjeksbunnen ned i formen. Dytt godt ut i kantene.
- Sett formen i kjøleskapet 1 time.
- Løs sitrongelèpulveret opp i kokende vann og avkjøl til romtemperatur.
- Pisk sammen kremost, rømme, melis og vaniljesukker.
- Hell den avkjølte gelèen i osteblandingen og pisk den til en jevn røre.
- Pisk kremfløten til en luftig krem.
- Vend så kremfløten i ostefyllet og rør til alle klumper er borte.
- Del ostefyllet i 2 boller.
- Hell halvparten av ostefyllet over kjeksbunnen i kakeformen.
- Den andre halvparten av ostefyllet oppbevares i romtemperatur. Rør i ostefyllet hvert 15. minutt så det ikke stivner.
- Sett kakeformen i fryseren i 45 minutter.
- Imens løser du opp blåbærgelèpulveret i 2,5 dl kokende vann.
- La gelèen avkjøles til romtemperatur.
- Husk å røre i ostefyllet!
- Ta kakeformen ut av fryseren og hell forsiktig blåbærgelèen over ostefyllet.
- Sett kakeformen i fryseren i 45 minutter igjen.
- Imens løser du opp jordbærgelèpulveret i 2,5 dl kokende vann.
- La gelèen avkjøles til romtemperatur.
- Husk å røre i ostefyllet!
- Ta kakeformen ut av fryseren og hell forsiktig jordbærgelèen over ostefyllet.
- Du ønsker IKKE å pynte kaken nå, da marengsene kan smelte litt utover gelèen og bærene bli litt dvaske.
- Sett så ostekaken i kjøleskapet og la stå natten over.
- Pynt så ostekaken med friske bær og marengs like før servering.
- Hipp, Hipp, HURRA 🙂