EkspressRundstykker

Facebookmail
5/5 - (1 vote)

Hvor mange ganger har du våknet en morgen og kommet på at du har glemt å bake eller kjøpe brød???
Det er virkelig ikke noen bra start på dagen å starte uten en god frokost.

Med disse superenkle og lynkjappe rundstykkene har du rykende fersk bakst på bare 30 minutter!
Grunnen til at dem er så kjappe å lage er at æ har brukt bakepulver istedet for gjær. Da slipper man hevetiden.

Du bruker knappe 2 minutter å blande sammen ingrediensene.
Du bruker knappe 5 minutter på å elte sammen deigen.
Du bruker 3 minutter på forme til rundstykkene.
Du trenger ca 20 minutter steketid.
Du har da brukt 30 minutter på nystekte deilige rundstykker! 🙂

Tidsforbruk: ca. 30 minutter
Rekker til: 4 rundstykker.

INGREDIENSER:

  • 170 gr Semper fiber mix
  • 30 gr Jyttemel blå
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts maldonsalt
  • 2 ts sukker
  • 240 gr mager Kesam
  • 1 egg til pensling
  • Sesamfrø til topping

FREMGANGSMÅTE:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Bland alle ingrediensene, foruten Jyttemelet i en kjøkkenmaskin.
  3. Strø Jyttemel på benken og vend deigen over.
  4. Deigen vil være litt klissete, men kna inn Jyttemelet så blir deigen fin å jobbe med.
  5. Del deigen i 4 emner og form dem til rundstykker.
  6. Pisk sammen egget og pensle rundstykkene godt inn.
  7. Dryss over sesamfrø.
  8. Stek rundstykkene 18-20 minutter midt i ovnen.
    Du ønsker dem gyldenbrune og fine.
  9. Avkjøles lune på rist.
  10. Smaker helt klart best nystekte!
Translate »