EkspressRundstykker
Hvor mange ganger har du våknet en morgen og kommet på at du har glemt å bake eller kjøpe brød???
Det er virkelig ikke noen bra start på dagen å starte uten en god frokost.
Med disse superenkle og lynkjappe rundstykkene har du rykende fersk bakst på bare 30 minutter!
Grunnen til at dem er så kjappe å lage er at æ har brukt bakepulver istedet for gjær. Da slipper man hevetiden.
Du bruker knappe 2 minutter å blande sammen ingrediensene.
Du bruker knappe 5 minutter på å elte sammen deigen.
Du bruker 3 minutter på forme til rundstykkene.
Du trenger ca 20 minutter steketid.
Du har da brukt 30 minutter på nystekte deilige rundstykker! 🙂
Tidsforbruk: ca. 30 minutter
Rekker til: 4 rundstykker.
INGREDIENSER:
- 170 gr Semper fiber mix
- 30 gr Jyttemel blå
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts maldonsalt
- 2 ts sukker
- 240 gr mager Kesam
- 1 egg til pensling
- Sesamfrø til topping
FREMGANGSMÅTE:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Bland alle ingrediensene, foruten Jyttemelet i en kjøkkenmaskin.
- Strø Jyttemel på benken og vend deigen over.
- Deigen vil være litt klissete, men kna inn Jyttemelet så blir deigen fin å jobbe med.
- Del deigen i 4 emner og form dem til rundstykker.
- Pisk sammen egget og pensle rundstykkene godt inn.
- Dryss over sesamfrø.
- Stek rundstykkene 18-20 minutter midt i ovnen.
Du ønsker dem gyldenbrune og fine. - Avkjøles lune på rist.
- Smaker helt klart best nystekte!