Spinatlapper

Facebookmail

Disse knallgrønne og deilige lappene må du prøve! Dem er supersunne og skikkelig digg.
Også ser dem jo fantastiske ut. Man spiser litt med øynene og. Så her vekker nok nysgjerrigheten seg hos både liten og stor når disse blir servert. Og det er jo bra når dem er proppet full av både vitaminer og jern.

Disse er supre både til frokost, lunsj og kvelds. Perfekt i matpakka med din favorittopping.

Også er dem jo superenkle og kjappe å lage.

Ingredienser:

  • 100 gr havregryn
  • 40 gr Semper fiber mix
  • 2 never spinat
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 2 store egg (ev. 3 små/medium store egg)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts maldonsalt

Fremgangsmåte:

  1. Kjør alle ingrediensene sammen i en foodprosessor.
    Maks 15-20 sekunder da du gjerne vil ha litt konsistens på lappene dine.
  2. La røren hvile 10-12 minutter.
  3. Stek så lappene på en steketakke på medium sterk styrke 2-3 minutter på hver side. Du flipper dem når det begynner å boble på oversiden.
    Har du ikke steketakke så kan dem fint stekes med litt rapsolje i en stekepanne.
  4. La lappene hvile noen minutter før du topper dem.
  5. Havrelappen kan toppes med din favorittopping.

Gode tips for topping:

  • Yoghurt/vaniljekesam, ferske bær, ristede kjerner/nøtter & honning
  • Kremost, skinke/kalkunpålegg, tomat, agurk & spirer
  • Avokado, skinke, speilegg, chilliflakes & spirer

Vær litt som Skippern i dag… gå SPINAT!! 🙂

Translate »