Wienerschnitzel



Wienerschnitzel er Østerrikes nasjonalrett. Den dukket opp i en kokebok så tidlig som 1831 i Østerrike. Men det strides om opprinnelsen kan stamme fra mye eldre tid og. Før Østerrike som en italiensk rett kalt Cotoletta alla Milenese der dem brukte brødkrum for å panere kjøtt. Men i Tyrkia stekte dem kjøtt i brødkrum mange hundre år tidligere igjen.
Og med at hele greia med wienerschnitzel er panering i brødkrum, så er det som oftest en ting vi med cøliaki ikke kan bestille på restaurant.
Så når da en av melprodusentene her i landet lanserte ny glutenfri panering, så var jeg ikke sen om å kjøpe inn dette for å teste ut.
Jeg har tidligere kjøpt annen glutenfri panering, uten å nevne navn, som jeg ikke syns hadde noen god smak.
Så jeg var veldig spent på Elda Allbruks Panering. Og jeg kan vel trygt si at paneringen innfridde så det holdt til mine wienerschnitzler. Jeg syns dem ble fantastisk gode! Med ei supersprø og smakfull panering. Så denne paneringen skal prøves ut til mye mer.
Fremgangsmåten i all panering er:
– Dypp i mel.
– Dypp i egg.
– Dypp i brødkrum
Så nå skal vi snurre wienerschnitzel 🙂
Tidsforbruk: 40 minutter.
Rekker til: 2 voksne og 2 barn.
INGREDIENSER:
- 600 gr flatbiff av kalvefilet. (ev. svinefilet)
Be gjerne slakteren om å banke ut biffene til deg. - 1 ts maldonsalt
- 0,5 ts grovkvernet pepper
- 1 dl Elda Allbruksmel
- 4 egg
- 3 dl Elda Allbruks Panering
- 1 dl rapsolje til steking
- 2 ss smør til steking
- 1 pk frosne aspargesbønner
- 1 gl kapers
- 1 pk gresk yoghurt
- 1 sitron
- 14 medium store mandelpotet
- Tyttebær (jeg syns det smaker fortreffelig med tyttebær til dette)
FREMGANGSMÅTE:
- Be slakteren/betjeningen i ferskvaredisken om å banke ut biffene til deg.
Fortell dem at du skal lage schnitzel så vet dem akkurat hvordan dem skal banke de.
Be dem om 2 på 200 gram og 2 på 100 gram. - Skrell og dampkok potene.
- Lag Yoghurtdip.
Vend kapersen inn i yoghurten. Ta med litt av lakenet og. Klem saften av en sitronbåt i. Smak til med salt & pepper. Du vil ha en frisk og litt syrlig dipp. Dette for å balansere fettet i wienerschnitzelen. - Legg flatbiffene på benken og la dem bli romtemperert.
- Legg frem 3 store tallerkener.
Ha mel i den første.
Ha vispet egg i den andre.
Ha paneringen i den tredje. - Varm opp olje og smør i en stekepanne.
- Dypp så en og en flatbiff. Først i mel på begge sider. Så i egg på begge sider. Til slutt i paneringen på begge sider. Sørg for at paneringen dekker flatbiffen helt.
- Jeg stekte mine wienerschnitzel på styrke 6 av 9.
3 minutter på hver side.
Stek maks 2 wienerschnitzler om gangen. - Legg dem over på kjøkkenpapir så fettet får rent av seg.
- Kok så aspargesbønnene etter anvisning på pakken. Frosne erter kan og fint brukes.
- Vend di nydampede potetene inn i litt urter før servering.
- Server dine nystekte wienerschnitzler med nydampede poteter, aspargesbønner, yoghurtdip, sitronbåt og tyttebær.
Og det smaker helt perfekt med ei iskald pils til! 🙂








