Kremet Pasta med Scampi

Facebookmail

La middagen din i dag ta deg med på en reise til middelhavet.
Med deilig kremet pasta med smak av sitron og hvitløk.
Samt frisk spinat og deilige scampi.
Servert med deilig urtebrød så blir dette en superdeilig middag til hele familien.

Tidsforbruk: Ca. 20 minutter.
Rekker til: 2 voksne og 2 barn.

INGREDIENSER:

  • 1 pk Barilla glutenfri spagetti
  • 300 gr kokt scampi naturell
  • 4 fedd hvitløk
  • 1/2 ts chilli flakes
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 økologisk sitron (både skall og saften)
  • 200 gr spinat
  • 3 dl kremfløte
  • 1 neve grovhakket bladpersille
  • 1 ss søt sennep (Bergbys)
  • salt & pepper

FREMGANGSMÅTE:

  • Kok spagettien etter anvisning på pakken.
    Husk at pasta skal serveres al dente. Med litt tyggemotstand.
  • Ha oljen i en kasserolle. Tilsett finhakket hvitløk og chilliflakes.
    La det surre på medium varme til hvitløken er blitt lett gylden.
    Det tar bare 2-3 minutter.
  • Ha i kremfløten. Visp den inn og la den putre 5 minutter.
  • Vask sitronen grundig og riv av skallet på den.
    Du skal KUN ha med det gule. Det hvite gir bittersmak.
  • Tilsett så sitronskall, saften av den halve sitronen, sennep, spinat og grovhakket bladpersille og rør dette inn.
    Spinaten tar stor plass når den has i gryten. Men den minker når den får trekt inn i sausen.
  • Sett sausen ned på helt lav varme og rør inn parmesanen.
  • Omtrent nå skal spagettien være ferdig. Sil av vannet.
  • Da heller du scampiene inn i sausen og rører om.
  • Vend så inn sausen i spagettien.
  • Pasta skal serveres rykende varm så server umiddelbart.
  • Topp med litt revet parmesan og basilikum.
  • Server gjerne med litt godt urtebrød eller focaccia.
Translate »