Fritert Banan

Facebookmail

Helt siden æ fikk cøliaki har æ savnet den deilige kinesiske desserten med frityrstekt banan!
Så da måtte æ jo bære lag det sjøl. Røre sammen en deilig og tykk tempurarøre rett og slett.
Disse bananene blir fantastisk gode!! Deilig og crispy på utsiden og myk og søt inni.
Med å tilsette litt maldonsalt i røren fant æ ut at det ga en meget god smak for å bryte med alt det søte.

Denne oppskriften er for 2 porsjoner:

INGREDIENSER:

– 2 bananer
– 4 kuler vaniljeis
– 6 ss honning

– 4 ss glutenfritt mel
– 4 ss majzenna
– 1,5 ss bakepulver
– 2 ts maldonsalt
– 1-1,5 dl vann

– 3 dl frityrolje (eventuell annen olje egnet for fritering)

FREMGANGSMÅTE:

Ta iskremen ut fra fryseren.

Bland mel, majzenna, bakepulver og salt.
Tilsett så vann til du får en tykk grøtaktig masse.
Den skal være så tykk at den såvidt slipper skjèen.

Varm opp olje i en liten kasserolle til 170 grader. Bruk gjerne steketermometer. Viktig å ikke ha for varm olje 😮
PS.. sett på vifta for å slippe ut litt frityrlukt 😉

Kutt hver banan i 3 biter og dypp dem i melblandingen. Slipp dem forsiktig i oljen. Sørg for at tempurarøren dekker bananbitene helt.
Stekes ca 5-6 minutter. Vend bananen noen ganger underveis.

Når bananen er ferdig legger du dem på et fat med tørkepapir på slik at dem får renne av seg litt.

Rull opp 2 kuler med iskrem og anrett på tallerken.
Legg så på 3 bananbiter. Hell honning over bananbitene.

Pynt eventuelt iskremen med:
– kakepynt
– krem
– sitronmelisse
Eller det DU måtte like 🙂

NYT ekte kinesisk dessert 😃
Ta dæ gjerne en laaang gå eller løpetur etterpå… for det her e ei BOMBE 😉

Translate »