Kremboller m/vaniljefyll & sjokoladetopping
Deilige boller fylt med hjemmelaget vaniljekrem og sjokoladetopping.
Det er det ikke mye som slår!!
Denne oppskriften er både gluten og laktosefri.
Tåler du laktose så er det bare å bruke vanlig melk, fløte og sjokolade.
Jeg har laget deilig hjemmelaget vaniljekrem og sjokoladeganasj til krembollene mine.
Og først som sist, dette er ikke vanskelig heller. Stol på meg.
Bare følg oppskrifta mi nøye så lover jeg deg et himmelsk resultat.
For nå blir det andre boller!!
INNGREDIENSER BOLLER:
- 4 dl laktosefri melk
- 1 pk fersk gjær
- 2 ts fiberhusk
- 250 gr Schàr B-mix
- 250 gr Elda Allbruksmel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 gr sukker
- 2 ts kardemomme
- 50 gr romtemperert laktosefritt smør
- 2 egg (+ 1 egg til pensling)
- 5 ss rapsolje
FREMGANGSMÅTE BOLLER:
- Varm melken til fingervarm (37-40gr) og løs opp gjæren i den.
- Visp så inn fiberhusken i væsken, dekk til og la det svelle i 10 minutter.
- Bland sammen alt det tørre.
- Smuldre smøret inn i det tørre.
- Ha melblandingen og væsken opp i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
- Tilsett egg og rapsolje.
- Sett kjøkkenmaskinen på medium hastighet og la den gå i 7-8 minutter.
- La deigen heve i bollen en liten halvtime.
- Bruk Blå Jyttemel til utbaking.
- Ha godt med Jyttemel på benken og kutt deigen opp i 12-14 emner.
- Vend hendene i Jyttemelet før du ruller ut bollene forsiktig og lett.
- Legg bollene på et bakepapirkledd stekebrett med godt mellomrom da bollene hever godt under steking.
- Etterheves under plastfolie i ca. 20 min.
- Sett stekeovn på 240 grader.
- Pisk sammen det siste egget.
- Smør bollene inn i eggeblanding like før steking.
- Stekes i 10-12 min. Til dem er gylne og flotte.
- Avkjøl bollene på en rist.
INNGREDIENSER VANILJEKREM:
- 1 vaniljestang
- 2 dl laktosefri melk
- 1 dl sukker
- 4 eggeplommer
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ½ dl laktosefri kremfløte
- 35 g maisenna
FREMGANGSMÅTE VANILJEKREM:
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene.
- Ha vaniljefrø og resten av vaniljestangen i en liten kjele med melk og sukker.
- Rør hele tiden mens du varmer melken opp til ca. 50 °C.
- Ta kasserollen av platen.
- Pisk sammen eggeplommer, vaniljesukker, fløte og maisenna i en bolle.
- Hell den varme melken over røren og rør det sammen.
- Ha så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
- Rett før kokepunktet trekker du kjelen vekk fra varmen og avkjøler raskt, gjerne i isbad.
- Ta ut selve vaniljestangen.
- Dekk så til vaniljekremen med plastfolie til du skal bruke den.
INNGREDIENSER SJOKOLADEGANASJ:
- 200 gr Dronningsjokolade
(Dronningsjokolade inneholder kun spor av melk og kan derfor spises av de fleste med laktoseintoleranse) - 0,5 dl laktosefri kremfløte
Tåler du ikke spor av melk så kan sjokoladeglasuren erstattes med
https://www.toro.no/produkter/toro-sjokoladeglasur-langpanne-278-g/
som ikke inneholder melk.
FREMGANGSMÅTE SJOKOLADEGANASJ:
- Del sjokoladen opp i ruter.
- Varm opp fløte i en kasserolle på medium varme mens du rører lett.
- Like før det begynner å boble i fløten tar du kasserollen av varmen og har i i sjokoladebitene.
- Etter et par minutter rører du sjokoladen ut i fløten.
- La sjokoladeganasjen bli romtemperert før du bruker den.
MONTERING:
- Del bollene i 2 på tvers og grav ut cirka halvparten av innmaten i dem.
- Fyll hulrommene med vaniljekrem og sett bollene sammen igjen.
- Hell så sjokoladeganasj over bollene så det renner godt ned langs kantene.
- Sett krembollene i kjøleskapet slik at sjokoladeganasjen får stivnet.
OPPBEVARING:
- Krembollene smaker fantastisk både dag 1, 2 og 3 i kjøleskapet!