Yoghurtbrød

Facebookmail

Dette er et deilig og saftig brød med yoghurt og kremost.
Brødet har en grov skorpe og er saftig og deilig inni. Og det holder seg fint 3-4 dager i en brødpose av papir.

INNGREDIENSER:

  • 4 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 8 gr tørrgjær
  • 1 pose Toro Havrebrødmix
  • 100 gr blanding av solsikkefrø/gresskarkjerner/linfrø
  • 100 gr philadelphia kremost
  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts maldonsalt

    I dette brødet kan du fint bytte yoghurt og kremost
    med laktosefrie varianter.

FREMGANGSMÅTE:

  1. Kjør frø og kjerner 30 sekunder i en foodprosessor slik at det blir grovmalt.
  2. Temperer vann til 38-40 grader og tilsett sukker og tørrgjær i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
  3. Dekk til og la stå i 5 minutter. Det skal boble i væsken nå.
  4. Visp sammen yoghurt og kremost.
  5. Ha så alle ingrediensene sammen i bakebollen og la kjøkkenmaskinen jobbe 7-8 minutter på medium hastighet.
  6. Bruk en slikkepott å sørg for å få med alt langs kantene.
  7. Deigen skal være litt tung og klissete i konsistens nå.
  8. Dekk en 2 liters brødform med bakepapir. Jeg bruker bakepapir av silikon som jeg klipper til.
  9. Vend så deigen ned i brødformen og bruk en slikkepott for å smøre brødet jevnt utover.
    Dypp slikkepotten i litt vann for å lettere forme til brødet.
  10. Ha litt rapsolje på en bakepensel og smør toppen av brødet inn.
  11. Dekk så til brødet og la det heve en liten time på en lun plass.
  12. Sett ovnen på 225 grader.
  13. Brødet stekes på nest nederste rist i ovnen i 60 minutter.
  14. Siste 20 minutter tar jeg brødet ut av formen og steker videre.
  15. Brødet skal være gyldent og fint når det er ferdig.
    Du kan også sjekke om kjernetemperaturen er 98 grader. Da vet du at brødet er ferdig.
  16. La brødet avkjøle på rist.
  17. Brødet skal ha knasende sprø skorpe og være saftig og deilig inni.

Dette brødet holder seg like godt 3-4 dager pakket inn i en
brødpose av papir.

Translate »