Yoghurtbrød
Dette er et deilig og saftig brød med yoghurt og kremost.
Brødet har en grov skorpe og er saftig og deilig inni. Og det holder seg fint 3-4 dager i en brødpose av papir.
Yoghurtbrødet er absolutt et av mine favorittbrød. Både for det har utrolig god smak.. Men ikke minst for det er litt hold og tygg i det som metter magen veldig bra.
Dette brødet er også laget helt uten Fiberhusk….. og det funker bare godt!
INNGREDIENSER:
- 4 dl vann
- 1 ss sukker
- 8 gr tørrgjær
- 1 pose Toro Havrebrødmix
- 100 gr blanding av solsikkefrø/gresskarkjerner/linfrø
- 100 gr philadelphia kremost
- 1,5 dl yoghurt naturell
- 1 ss chiafrø
- 1 ts maldonsalt
I dette brødet kan du fint bytte yoghurt og kremost
med laktosefrie varianter.
FREMGANGSMÅTE:
- Kjør frø og kjerner 30 sekunder i en foodprosessor slik at det blir grovmalt.
- Temperer vann til 38-40 grader og tilsett sukker og tørrgjær i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
- Dekk til og la stå i 5 minutter. Det skal boble i væsken nå.
- Visp sammen yoghurt og kremost.
- Ha så alle ingrediensene sammen i bakebollen og la kjøkkenmaskinen jobbe 7-8 minutter på medium hastighet.
- Bruk en slikkepott å sørg for å få med alt langs kantene.
- Deigen skal være litt tung og klissete i konsistens nå.
- Dekk en 2 liters brødform med bakepapir. Jeg bruker bakepapir av silikon som jeg klipper til.
- Vend så deigen ned i brødformen og bruk en slikkepott for å smøre brødet jevnt utover.
Dypp slikkepotten i litt vann for å lettere forme til brødet. - Ha litt rapsolje på en bakepensel og smør toppen av brødet inn.
- Dekk så til brødet og la det heve en liten time på en lun plass.
- Sett ovnen på 225 grader.
- Brødet stekes på nest nederste rist i ovnen i 60 minutter.
- Siste 20 minutter tar jeg brødet ut av formen og steker videre.
- Brødet skal være gyldent og fint når det er ferdig.
Du kan også sjekke om kjernetemperaturen er 98 grader. Da vet du at brødet er ferdig. - La brødet avkjøle på rist.
- Brødet skal ha knasende sprø skorpe og være saftig og deilig inni.
Dette brødet holder seg like godt 3-4 dager pakket inn i en
brødpose av papir.