Fiberbrød

Facebookmail

Dette glutenfrie brødet er et lett og luftig brød. Det er også uten havre. Og ved å knuse frø og kjerner er dette et veldig barnevennlig brød. Du får en sprø og knasende skorpe, samtidig som det er deilig og luftig inni.

Det går fint å bytte til laktosefri kesam og melk. Resultatet blir akkurat like bra.

INNGREDIENSER:

  • 2,5 dl kokende vann
  • 2 dl kald melk
  • 150 gr mager kesam
  • 2 ts fiberhusk
  • 1 pk Semper fiber mix
  • 75 gr knuste gresskarkjerner/solsikkefrø/linfrø
    Kjør frø og kjerner 10-15 sekunder i foodprosessor.
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 ts sukker
  • 1 pk tørrgjær

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland kesam med melk og vann i bollen til kjøkkenmaskinen.
  2. Tilsett fiberhusk og rør godt om før du lar det svelle i 2 minutter.
  3. Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en egen bolle.
  4. Hell det tørre over det våte og la kjøkkenmaskinen jobbe 7-8 minutter på medium hastighet. Bruk eventuelt en slikkepott for å få med alt langs kantene.
  5. Samle deigen litt med en slikkepott til slutt og dekk til bollen og sett til heving 40 minutter en lun plass.
  6. Kle en 2 liters brødform med bakepapir og hell deigen over. Bruk en slikkepott til å forme brødet pent til.
  7. Ha gjerne litt frø og kjerner på toppen. Bruk en silikonpensel dyppet i olje for å smøre dette jevnt over.
  8. Etterhev brødet 15 minutter under et klede.
  9. Sett stekeovnen på 225 grader.
  10. Stek brødet 40 minutter på nederste rist.
  11. Vipp så brødet ut av formen og stek videre i ca 15 minutter. Følg med så brødet ikke blir for godt stekt. Sjekk gjerne om brødet har en kjernetemperatur på 98 grader, da er det perfekt.
  12. La brødet avkjøle på rist.

    Brødet holder seg godt 3-4 dager. Jeg oppbevarer dette brødet i papirpose de 2 første dagene. Så har jeg det i en vanlig brødpose av plast.
Translate »