Fiberbrød
Dette glutenfrie brødet er et lett og luftig brød. Det er også uten havre. Og ved å knuse frø og kjerner er dette et veldig barnevennlig brød. Du får en sprø og knasende skorpe, samtidig som det er deilig og luftig inni.
Det går fint å bytte til laktosefri kesam og melk. Resultatet blir akkurat like bra.
INNGREDIENSER:
- 2,5 dl kokende vann
- 2 dl kald melk
- 150 gr mager kesam
- 2 ts fiberhusk
- 1 pk Semper fiber mix
- 75 gr knuste gresskarkjerner/solsikkefrø/linfrø
Kjør frø og kjerner 10-15 sekunder i foodprosessor. - 1 ts maldonsalt
- 1 ts sukker
- 1 pk tørrgjær
FREMGANGSMÅTE:
- Bland kesam med melk og vann i bollen til kjøkkenmaskinen.
- Tilsett fiberhusk og rør godt om før du lar det svelle i 2 minutter.
- Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en egen bolle.
- Hell det tørre over det våte og la kjøkkenmaskinen jobbe 7-8 minutter på medium hastighet. Bruk eventuelt en slikkepott for å få med alt langs kantene.
- Samle deigen litt med en slikkepott til slutt og dekk til bollen og sett til heving 40 minutter en lun plass.
- Kle en 2 liters brødform med bakepapir og hell deigen over. Bruk en slikkepott til å forme brødet pent til.
- Ha gjerne litt frø og kjerner på toppen. Bruk en silikonpensel dyppet i olje for å smøre dette jevnt over.
- Etterhev brødet 15 minutter under et klede.
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Stek brødet 40 minutter på nederste rist.
- Vipp så brødet ut av formen og stek videre i ca 15 minutter. Følg med så brødet ikke blir for godt stekt. Sjekk gjerne om brødet har en kjernetemperatur på 98 grader, da er det perfekt.
- La brødet avkjøle på rist.
Brødet holder seg godt 3-4 dager. Jeg oppbevarer dette brødet i papirpose de 2 første dagene. Så har jeg det i en vanlig brødpose av plast.