Lørdagspizza

Facebookmail

INNGREDIENSER:

  • 3,5 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 pk fersk gjær
  • 500 gr Semper fin mix
    (Semper grov eller fiber mix kan brukes for grovere og sunnere bunn.)
  • 100 gr havregryn
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Temperer vann til 38-40 grader.
  2. Smuldre i gjær og visp inn sukker og fiberhusk.
  3. Dekk til og la stå i 10 minutter.
  4. Tilsett så resten av ingrediensene og la deigen gå på medium hastighet i en kjøkkenmaskin 10 minutter.
  5. Samle sammen deigen med en slikkepott i bollen og dekk til.
  6. Heves på et lunt sted 45 minutter.
  7. Sett stekeovnen på 225 grader.
  8. Legg et bakepapir på benken og hell deigen over.
  9. Dryss litt mel over deigen og kjevle så deigen forsiktig jevnt ut over bakepapiret.
  10. For god skorpe press kantene gode og tykke og rull dem opp.
  11. Prikk over hele deigen med en gaffel og forstek deigen i 12 minutter i ovnen.
  12. Jeg bruker nest nederste hylle i ovnen.
  13. Ta ut pizzabunnen og ha på ønsket fyll.
  14. Bruk en pensel og smør kantene på pizzaen inn med litt olje før du putter pizzaen i ovnen igjen.
  15. Stek så pizzaen til osten er gylden.
  16. Nå har du klar en deilig lørdagspizza til hele familien.

    Fyll has på i rekkefølgen saus – ost – topping.
Translate »