Lørdagspizza
INNGREDIENSER:
- 3,5 dl vann
- 1 ts sukker
- 1 ts fiberhusk
- 1 pk fersk gjær
- 500 gr Semper fin mix
(Semper grov eller fiber mix kan brukes for grovere og sunnere bunn.) - 100 gr havregryn
- 1 ts salt
- 0,5 dl olivenolje
FREMGANGSMÅTE:
- Temperer vann til 38-40 grader.
- Smuldre i gjær og visp inn sukker og fiberhusk.
- Dekk til og la stå i 10 minutter.
- Tilsett så resten av ingrediensene og la deigen gå på medium hastighet i en kjøkkenmaskin 10 minutter.
- Samle sammen deigen med en slikkepott i bollen og dekk til.
- Heves på et lunt sted 45 minutter.
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Legg et bakepapir på benken og hell deigen over.
- Dryss litt mel over deigen og kjevle så deigen forsiktig jevnt ut over bakepapiret.
- For god skorpe press kantene gode og tykke og rull dem opp.
- Prikk over hele deigen med en gaffel og forstek deigen i 12 minutter i ovnen.
- Jeg bruker nest nederste hylle i ovnen.
- Ta ut pizzabunnen og ha på ønsket fyll.
- Bruk en pensel og smør kantene på pizzaen inn med litt olje før du putter pizzaen i ovnen igjen.
- Stek så pizzaen til osten er gylden.
- Nå har du klar en deilig lørdagspizza til hele familien.
Fyll has på i rekkefølgen saus – ost – topping.